Nema joj ravne

"Ledena kraljica" plave kose i očiju koja već tri desetljeća nosi titulu jedne od najljepših žena svijeta

Claudia Schiffer (Foto: AFP) Claudia Schiffer (Foto: AFP) Afp 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Claudia Schiffer (Foto: AFP) Claudia Schiffer (Foto: AFP) Claudia Schiffer (Foto: AFP) Claudia Schiffer (Foto: AFP) Claudia Schiffer (Foto: Profimedia) Claudia Schiffer (Foto: Getty Images) Claudia Schiffer i David Copperfield (Foto: AFP) Claudia Schiffer (Foto: AFP) Claudia Schiffer (Foto: Profimedia) Claudia Schiffer (Foto: Profimedia) +1 Claudia Schiffer (Foto: Profimedia) Galerija

Claudia Schiffer legendarna je manekenka koja i nakon tri desetljeća na sceni i dalje fascinira javnost.

Jedna od najslavnijih manekenki svih vremena, Claudia Schiffer napunila je 49 godina života. Iako su dani aktivnog modelinga i najveće slave iza nje, ova prekrasna Nijemica i dalje osvaja svojim izgledom. 

Pogledaj i ovo Demi Rose (Foto: Instagram) Slažete li se? Zovu je modelom savršenog tijela: Svojim fotografijama ne prestaje golicati maštu muškaraca diljem svijeta

Svestrana Claudia koja se osim manekenkstvom bavila i glumom te modnim dizajnom, 1990-ih je bila među najtraženijim modelima svijeta, a uz Naomi Campbell i Cindy Crawford bila je i prvi pravi supermodel svijeta. 

Nježne plave oči, duga blijedo plava kosa i vitko tijelo glavni su aduti ove ljepotice koji su je lansirali u zvjezdanu orbitu. Kada se tek počela pojavljivati u reklamnim kampanjama i na modnim pistama, ovu su ljepoticu uspoređivali s Brigitte Bardot, no kasnije je njezino ime postalo jednako slavno i više nije bilo mjesta usporedbama. 

Claudia se u svojoj dugogodišnjoj karijeri pojavila na više od 1000 naslovnica časopisa čime do danas drži rekord najfotografiranije manekenke. Procjenjuje se da bogatstvo koje je stekla krstarići po pistama iznosi oko 55 milijuna dolara. 

Iako je inicijalno željela postati odvjetnica i raditi u odvjetničkoj firmi svog oca, Claudiu je s 17 godina zapazio agent za modele u jednom noćnom klubu te ju je odmah uveo u svijet modelinga. Nakon što je završila srednju školu Claudia je otputovala u Pariz gdje je odradila par probnih snimanja no odmah je potalo jasno da ima nevjerojatan dar.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy Easter 🐰👯

Objavu dijeli Claudia Schiffer (@claudiaschiffer)

Jedna od njezinih fotografija koje su snimljene upravo na njezinom prvom profesionalnom snimanju izašla je na naslovnici francuskog Ella, čime je Claudia postala jedna od najmlađih manekenki na naslovnici tog časopisa. 

U sljedećih je 25 godina nekoliko puta bila prozivana najljepšom ženom na svijetu, a bila je i zaštitno lice mnogih luksuznih modnih brendova. 

Okušala se i u glumi pa se svoj filmski prvijenac snimila 1994. kada se pojavila u dječjem filmu "Richie Rich", a pojavila se i u seriji "Prijatelji" kao i u hvaljenoj britanskoj komediji "Zapravo ljubav".

Schiffer je u privatnom životu prošla nekoliko ljubavnih brodoloma, a medijski najpopraćeniji bio je onaj s mađioničarom Davidom Copperfieldom s kojim se i zaručila 1994. godine. Iako je njihova veza potrajala samo godinu dana, par se stalno zajedno pojavljivao na crvenim tepisima, a Claudia je čak sudjelovala i u par Copperfieldovih nastupa. 

Sedam godina nakon što je prekinula vezu s mađioničarem, Claudia se udala za filmskog redatelja Matthewa Vaughna, a par je dobio i troje djece. 

Danas Claudia Schiffer ima status legendarne manekenke, a iako je posvećena obiteljskom životu, i dalje se redovito pojavljuje na najekskluzivnijim modnim događajima na svijetu.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene