Princ Harry i Meghan Markle odlučili su živjeti financijski neovisni, no oni nisu jedini članovi kraljevske obitelji koji su se odlučili na takav potez, iako su svakako najpoznatiji i najviše rangirani.

Galerija


Princ Harry i Meghan Markle u srijedu su priopćenjem na Instagramu objavili da se odriču kraljevskih dužnosti te da će živjeti financijski neovisni na relaciji Velika Britanija - Sjeverna Amerika.

Vezani članci Princ Harry i Meghan Markle Harry i Meghan jedini nisu htjeli javno čestitati godišnjicu Williamu i Kate, morali su to učiniti na svoj način? Meghan Markle i princ Harry - 3 Stigao još jedan dokaz koliko su si štetu nanijeli Meghan Markle i princ Harry, no s kraljevskom obitelji je drugačiji slučaj

"Novu godinu odlučili smo započeti promjenom. Počinjemo utirati put progresivnoj novoj ulozi unutar ove institucije, pa namjeravamo odstupiti s kraljevskih dužnosti koje imamo u kraljevskoj obitelji, ali radit ćemo na tome da budemo financijski neovisni", objasnili su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa.

Kraljevski par odluku je navodno donio bez rasprave s ostatkom obitelji koja je šokirana, ali i bijesna. "Rasprave s vojvodom i vojvotkinjom u ranoj su fazi. Razumijemo njihovu želju za odvajanjem, ali to je komplicirana tema za koju će ipak trebati vremena", poručili su iz palače.

Navodno je posebno ljuta kraljica Elizabeta II., no ni ostatak obitelji, kao ni javnosti ne kaska za tim. "Dali su im vjenčanje koje su željeli, kuću koju su željeli, ured koji su htjeli, novac, osoblje, turneje koje su željeli. Sve to vrijeme imali su potporu obitelji. Što još žele?", moglo se od jučer čuti s raznih strana.

Iako su svakako najpoznatiji i najomraženiji, Harry i Meghan nisu jedini članovi kraljevske obitelji koji su razvili uspješne karijere dalje od svojih bogatih, poznatih i uspješnih obitelji.

Strastvena jahačica i kraljičina unuka Zara Tindall osvajačica je srebra na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, a iza sebe ima brojne uspješne sponzorske ugovore za razne poznate brendove, među kojima su i dječja kolica koje reklamira sa svojom kćerkicom. Iako ima položaj u kraljevskoj obitelji, Zara ipak nije toliko visoko rangirana kao Meghan i Harry, što joj olakšava sklapanje takvih suradnji koje joj navodno donose 1,1 milijuna funti godišnje.

24-godišnja Lady Amelia Windsor daleka je rođakinja princa Harryja i 39. po redu da naslijedi britansko prijestolje, no prije svega je sve uspješniji model koji zastupa modna agencija Storm Model Management, ista ona koja zastupa mlađu sestru Kate Moss, Lottie Moss. Plavokosa ljepotica nosila je i Dolce & Gabbana reviju na Tjednu mode u Milanu 2017. godine te je dva puta krasila naslovnicu časopisa Tatler. Također, Amelia dobro zarađuje i kao influencerica, a prvi klijent bio joj je slavni dizajner Michael Kors. Također, razni časopisi često ju nazivaju "najljepšom članicom kraljevske obitelji".

42-godišnji Peter Phillips, najstariji kraljičin unuk, rijetko se pojavljuje u javnosti, no ne dobiva novac od poreznih obveznika jer je zaposlen u jednoj sportskoj organizaciji. Tu je i Sophie, grofica iz Wessexa, koja je 1997. godine osnovala vlastitu PR tvrtku, dvije godine prije nego se udala za najmlađeg kraljičinog sina, princa Edwarda.

Na gala konferenciji u New Yorku 2015. godine Sophie je sebe opisala kao "jednu od rijetkih dama u britanskoj kraljevskoj obitelji koja se uspela ljestvicom karijere". Njezin suprug pak ima vlastitu televizijsku kompaniju.

I princeze te kraljičine unuke Beatrice i Eugenie su vrlo uspješne unatoč kraljevskim titulama. Beatrice radi u multinacionalnoj softverskoj kompaniji sa sjedištem u Washingtonu, dok je njezina mlađa sestra direktorica u galeriji Hauser & Wirth sa sjedištem u Mayfairu.

Jedan od najzgodnijih holivudskih frajera s tragičnom ljubavnom pričom na plaži otkrio više nego je htio