Posebna žena

Ispisala je filmsku povijest i povijest dodjele Oscara, postigla je nešto što nitko prije nje nije uspio

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Chloe Zhao ispisala je filmsku povijest osvojivši Oscara za najbolju redateljicu, a sveukupno ima čak pet nominacija.

Kineska redateljica Chloe Zhao ispisala je filmsku povijest osvojiviši svog Oscara u kategoriji za najboljeg redatelja za film "Nomadland" i to kao prva žena azijskog porijekla koja ga je osvojila, a ujedno i druga žena u povijesti dodjele koja će ga ponijeti kući.

Pogledaj i ovo showbuzz Jeste li ga gledali? Crno-bijeli film "Mank" ima čak 10 nominacija, hoće li se ponoviti priča s dodjele Oscara iz davne 1942. godine?

"Zahvaljujući ovom filmu ovo je bilo jedinstveno putovanje. Vjerujem da su ljudi dobri odmah nakon rođenja i oduvijek sam pronalazila dobrotu u ljudima, gdje god na svijetu se nalazila. Ovu nagradu posvećujem svima koji su mi bili nadahnuće da nastavim dalje i kipić posvećujem svima koji su dobri jedni prema drugima, bez obzira na sve", izjavila je u govoru zahvale.

U svijetu filma Chloe je prepoznatljiva po tome što se u njezinim pričama pojavljuju često neprofesionalni glumci, često pripadnici margina američkog društva, a sljedeći projekt na kojem radi je Marvelov film "Eternals".

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene