Zanosna Francuskinja

Obožavala je seks, mijenjala ljubavnike kao čarape, a onda se od razvratnice pretvorila u konzervativku

Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) afp 1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) Brigitte Bardot (Foto: AFP) +2 Brigitte Bardot (Foto: AFP) Galerija

Jedna od najvećih filmskih zvijezda svih vremena, legendarna Brigitte Bardot, proslavila je 85. rođendan, a mi vam donosimo njezinu životnu priču.

Mnogi smatraju kakoje zlatno doba Hollywooda odavno prošlo te da današnje zvijezde nisu ni sjena nekoć velikih glumaca i glumica.

Pogledaj i ovo Vanilla Ice (Foto: Profimedia) Od slave do zatvora Sjećate se njega? Bio je jedna od najvećih glazbenih zvijezda, a onda se odao kriminalu i nasilju

Doba pravog glamura, luksuza i rasnih ljepotica minulo je no neke od diva ondašnjeg sjajnog svijeta filma još uvijek postoje. Jedna od njih definitivno je 85-godišnja Brigitte Bardot, prekrasna Francuskinja koja je 1950-ih i 1960-ih pokorila svijet

Seksipilna Brigitte proslavila se ulogama seksualno emancipiranih žena koje vode hedonistički život, a zahvaljujući svojim oblinama, bujnim usnama i  plavoj kosi postala je seks simbol ere. Iako se Brigitte povukla iz Hollywooda davne 1973. njezina slava ne blijedi. Postala je ikona popularne kulture pa se mnoge mlade dame i dan danas ugledaju na tu francusku divu mačkastih očiju

Bardot je rođena Parižanka koja je cijelu svoju mladost provela na satovima baleta, da bi igrom slučaja 1952. po prvi puta zaigrala na filmu i zaljubila se u kinematografiju. Snimajući filmove francuskog novog vala Bardot je postala ikona epohe. Družila se s intelektualcima i snimala samo s najboljim redateljima. Smatrali su je osloboditeljicom žena i seksualnom revolucionarkom, a velika filozofkinja Simone de Beauvoir joj je posvetila i esej nazvan "Lolita efekt". 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#BB#brigittebardot#brigitte#bardot#french#frenchcinema#frenchriviera#StTropez#paris#legend#icon#actress#singer#animalactivist#model#marianne#style#retro#vintage#beautiful#beauty#beauties#blond#50#60#70sfashion

Objavu dijeli Brigitte Bardot (@____brigitte.bardot____)

Najveći uspjeh Bardot je stekla ulogom u filmu "Viva Maria!" iz 1965. za koju je bila nominirana za BAFTA-u u kategoriji najbolje strane glumice. U svojoj je bogatoj karijeri glumila u 47 filmova, snimila više od 60 pjesama i pojavila se u nekoliko mjuzikala. Nakon što se umirovila 1973. u dobi od samo 39 godina, postala je zapažena aktivistica za prava životinja. Ova je dama bila i ostala velika ljubiteljica životinja, ali se s druge pak strane uvukla u niz skandala vezanih uz politiku, rasizam i islamizaciju Francuske. 

Zakleta pobornica predsjednika Charlesa de Gaullea, Bardot je udana za Bernarda d'Ormale, velikog desničarskog političara Francuske koji je znan po svojim konzervativnim stajalištima. Bardot se nije libila tijekom godina jasno i glasno proklamirati svoje političke stavove pa je tako u nekoliko navrata otvoreno osudila islamizaciju Francuske i pozvala na zabranu tradicionalnih islamskih običaja. Zbog svojih je stavova, koje je objavljivala u knjigama, nekoliko puta kaženjena novčanim kaznama zbog poticanja rasizma i govora mržnje. 

Osim što ne voli Muslimane, Brigitte je otvoreno osuđivala i homoseksualce. Kasnije se branila od optužbi da je homofob tvrdnjama da su svi njezini prijatelji homoseksualci pa da ih ona ne mrzi, već voli, a zato smije i kritizirati. 

Ova vatrena Francuskinja više od 20 godina vodi stalne borbe s vlastima zbog svojih stavova, a najveća kazna koju je dobila bila je 15.000 eura, ipak ona je odlučno sudu poručila da nikada ne planira zašutjeti. 

Strastvena u svakom segmentu života, ne iznenađuje što je lijepa Francuskinja imala i zanimljiv ljubavni život. U doba njezine najveće slave svi su je muškarci željeli, ali samo su je odabrani uspjeli šarmirati.

Sa samo 18 godina se udala za redatelja Rogera Vadima, no njihov brak nije potrajao niti punih pet godina. Razlog razvoda bile su Brigittine afere s čak dvojicom muškaraca. Za vrijeme braka s Vadimom ljepotica je pala u naručje Jean-Louis Trintignanta, kolege glumca koji je također bio oženjen. Bardot i Trintignant čak su i živjeli zajedno iako nisu bili službeno rastavljeni od svojih supružnika. Par se nikada nije oženio jer je u trenutku kada se Brigitte razvela već bila bacila oko na glazbenika Gilberta Bécauda. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#BB#brigittebardot#brigitte#bardot#french#frenchcinema#frenchriviera#StTropez#paris#legend#icon#actress#singer#animalactivist#model#marianne#style#retro#vintage#beautiful#beauty#beauties#blond#50#60#70

Objavu dijeli Brigitte Bardot (@____brigitte.bardot____)

Nakon strastvene romanse s glazbenikom, Trintignant ju je ostavio, a glumica se povukla u Italiju i navodno doživjela živčani slom zbog slomljenog srca. Pokušala se ubiti tabletama za spavanje, no nakon propalog pokušaja samoubojstva brzo je našla utjehu u glumcu Jacquesu Charrieru. S njime je ostala trudna prije no što su se vjenčali 1959. Glumica je rodila sina, svoje jedino dijete. Brak se raspao nakon tri godine, a ljepotica nije najbolje prihvatila ulogu majke pa je svog sina ostavila na brigu ocu. Bardot za svog sina Nicolasa nije pitala sve dok nije postao odrasla osoba, tek tada je osjetila potrebu približiti mu se. 

Nakon drugog propalog braka, na red je stigao i treći. Ovog puta odabranik je bio njemački milijunaš Gunter Sachs, a niti on nije uspio zadovoljiti Bardot duže od tri godine. Nakon dvije i pol godine braka, ljepotica je odlučila naći su novog ljubavnika, glumca Patricka Gillesa. 

1970-ih ova seksualno slobodna Francuskinja ljubila je cijeli niz uglednih muškaraca, da bi se finalno skrasila 1992. i to udajom za Bernarda d'Ormalea, bivšeg savjetnika Jeana-Marie Le Pena, vođe nacionalističke desnice u Francuskoj. 

Danas umirovljena diva, Bardot se tu i tamo odluči pojaviti na crvenom tepihu gdje svojom bezvremenskom ljepotom i stilom unatoč poznim godinama uspjeva zasjeniti i mnogo mlađe kolegice. Možda su govorkanja i u pravu kada kažu da karizmi ove dame jednostavno nema premca među mlađim glumicama. Seksipilna, kontroverzna, izravna i beskrupulozna, Brigitte Bardot kultna je žena 20. stoljeća. 

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput (Foto: Instagram) Maja Šuput (Foto: Instagram) Maja Šuput (Foto: Instagram) Maja Šuput (Foto: Instagram) +2 Marko Grubnić i Maja Šuput (Foto: Instagram) Celebrity Maja Šuput usred koncerta u nevjerici gledala što radi muškarac u prvom redu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene