BBC je zaprimio pritužbe za izvještavanje o smrti princa Philipa, među ostalim i jer je izvijestio o odavanju počasti princa Andrewa svom preminulom ocu.

Galerija


BBC je primio 110.000 pritužbi za izvještavanje o smrti princa Philipa, što je dosad najveći broj pritužbi na televizijski program u Britaniji.

Vezani članci Princ Harry - 3 Neki misle da vode uštogljene i dosadne živote, ali ove fotke kraljevske obitelji pokazuju da se i oni itekako znaju opustiti Princ Andrew - 1 Nema kraja užasnim detaljima iz "kuće horora": Nakon lutke nalik njemu otkriven i njegov veliki fetiš

Prigovori su se podnosili proteklih šest dana, od smrti supruga kraljice Elizabete II. Odnosili su se na opsežno izvještavanje o princu na televizijskim i radijskim kanalima BBC-ja.

Kao rezultat je postavljena službena mrežna stranica isključivo za podnošenje prigovora. Otad je uklonjena.

"Priznajemo da su neki gledatelji bili nezadovoljni pruženom razinom izvještavanja i utjecajem koji je to imalo na naplaćene TV i radijske rasporede", priopćio je BBC.

"Takve promjene ne radimo bez opreznog razmatranja, a donesene odluke odražavaju ulogu koju BBC igra kao nacionalna televizija, u trenucima od nacionalnog značaja", navodi.

"Zahvalni smo na povratnim informacijama i uvijek slušamo reakciju naših publika."

BBC je također zaprimio pritužbe jer je izvijestio o odavanju počasti princa Andrewa svom preminulom ocu. Princ Andrew odstupio je s javnih dužnosti nakon što su otkriveni detalji o njegovu prijateljstvu s osuđenim seksualnim prijestupnikom Jeffreyem Epsteinom.

BBC je naveo da je medijski pokrio odavanje počasti sve djece princa Philipa i smatra da je "primjereno" izvijestio o reakciji princa Andrewa.

Nakon smrti princa Philipa, Britanija je ušla u osmodnevno razdoblje žalosti koje će završiti njegovim sprovodom u subotu 17. travnja.

(Hina)

Vlatka Pokos pokazala kako izgleda u kupaćem kostimu, a otkrila je i s kim je uživala prošlog ljeta

Ispod ove sijede kose krije se seks-bomba koja je već godinama san mnogih muškaraca, a njezina ljepota baš nimalo ne blijedi