Drugačija od drugih

Pogledajte kako iza kamera izgleda djevojka o kojoj zbog jedinstvena izgleda svi pričaju, i u stvarnom životu zbilja je posebna

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Anya Taylor-Joy osvojila je svijet ulogom u Netflixovoj seriji "Damin gambit", koja je ovih dana najgledanija u svijetu.

Serija "Damin gambit" postala je hit u vrlo kratkom vremenu nakon što je priča o talentiranoj mladoj šahistici Elizabeth Harmon koja rano ostaje bez roditelja i bori se s ovisnošću od djetinjstva osvojila svijet, a glavnu ulogu utjelovila mlada glumica Anya Taylor-Joy.

Pogledaj i ovo showbuzz Potez velemajstora Briljantno opisuje jedno životno putovanje: Mini serija koja je opet popularizirala šah ruši rekorde gledanosti

24-godišnjoj lijepoj Amerikanki to nije bila prva glumačka uloga, ali je zasigurno bila najupečatljivija i vinula ju je prema najvećem putu slave i ranim nagađanjima da će uskoro postati jedna od kandidatkinja za prestižnu filmsku nagradu Oscar.

Anya je rođena 1996. godine na Floridi, a svoj pomalo egzotični izgled duguje argentinskim korijenima svog oca i majčinim španjolskima. Roditelji su joj se zbog posla stalno selili, tako da je sa svoje petero braće i sestara živjela diljem svijeta, od Floride i Miamija, preko Buenos Airesa, pa sve do Londona. Govori četiri strana jezika, kao djevojčica je plesala balet, a danas je jedna od najtraženijih glumica u Hollywoodu.

"Odrastala sam na mnogo različitih mjesta. Pripadajući svima njima, također nisam pripadala niti jednom od njih", izjavila je Anya.

Da želi biti glumica, svojim je roditeljima otkrila još kao djevojčica, a nešto ju je kasnije zahvaljujući izgledu na ulici primijetila modna agentica koja je otkrila i slavnu Kate Moss. Sličan trenutak dogodio joj se i kada je ju je zamijetio i jedan od članove glumačke ekipe serije "Downtn Abbey", pa je svoju prvu glumačku ulogu dobila prije dvadesetog rođendana.

Od tada su prošle četiri godine, a Anya se pojavila u ukupno 19 filmskih i televizijskih projekata, između kojih su i "Peaky Blinders", biografija o Baracku Obami i spin-off "X-Mena".

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene