Prošlo je 27 godina

ANKETA: Koji vam je najdraži lik iz serije "Hitna služba"? Evo kako nekadašnje zvijezde danas izgledaju

George Clooney (Foto: Profimedia) George Clooney (Foto: Profimedia) Profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju George Clooney (Foto: Profimedia) +0 George i Amal Clooney (Foto: Profimedia) Galerija

Serija "Hitna služba" emitirana je u 15 sezona i stekla je milijunsku publiku, te poslužila kao inspiracija nekim novim dramskim serijama sa sličnom tematikom.

Od emitiranja serije koja je promijenila i znatno utjecala na televizijsku povijest prošlo je već 27 godina, a riječ je o legendarnoj seriji "Hitna služba" i njezinim junacima čije smo živote godinama pratili.

Prva sezona premijerno je bila prikazana 19. rujna 1994. godine i kasnije se nastavila emitirati u još sljedećih 14 sezona. Zahvaljujući njoj neka od najpopularnijih glumačkih imena vinuta su na zvjezdano nebo, poput Georgea Clooneyja, Julianne Margulies, Noaha Wylea pa i hrvatskog glumca Gorana Višnjića.

Serija je stekla milijune obožavatelja diljem svijeta koji su pratili svaku njezinu sezonu gotovo puna dva desetljeća. Glumačka postava se izmjenjivala i to na razne načine, neki likovi su se selili, odlazili na druge poslove, odustajali od medicine, neki su umirali ili bili teško ozlijeđeni, ali "Hitna služba" se održala. Njezina kvaliteta bila je prepoznata i od strane struke pa je tako u 15 godina bila nominirana  čak 124 puta za prestižnu televizijsku nagradu Emmy, a osvojila ih je 122.

Obzirom da je seriju uglavnom pratila ženska populacija, kroz nju su prošli mnogi naočiti i zgodni glumci koji su im bili tiha patnja, a neki od njih su stekli i titule najpoželjnijih svjetskih neženji. Prvi među njima svakako je George Clooney koji je utjelovio doktora Douga Rossa i to punih pet godina. Njegova priča u seriji završila je selidbom u Seattle, a kratko se bio još pojavio u šestoj i u posljednjoj 15. sezoni.

Nakon "Hitne službe" njegova glumačka putanja krenula je uzlazno, snimio je brojne filmove, a osvojio je i dva Oscara. Godinama je nosio titulu najpoželjnijeg neženje, a danas je u sretnom braku s odvjetnicom Amal Clooney s kojom je dobio blizance.

Osim Clooneyja, vojsku obožavateljica je imao tada mlađahni Noah Wylea iliti doktor John Carter koji je također glumio u nekoliko sezona i nakon odlaska se ponovno vraćao. Nakon "Hitne službe" snimio je filmove "Falling Skies" i "The Librarians", a pojavio se i seriji "The Red Line". Koliko mu serija nedostaje možemo se uvjeriti i na njegovu Instagramu gdje često objavljuje stare fotografije sa seta.

Eriq La Salle se u "Hitnoj službi" zadržao čak u osam sezona i to kao doktor Peter Benton, a također se pojavio u posljednjoj sezoni kao gostujući lik. Nakon toga je glumio u serijama "Covert Affairs", "Bez traga" i "24", a puno je vremena proveo iza kamer kao režiser.

Naravno, moramo spomenuti i Gorana Višnjića kojeg je proslavila uloga doktora Luke Kovača, kojeg je glumio od 6. do 13. sezone. Njegov lik bio je posebno zanimljiv jer je pričao njegovu ratnu priču iz Hrvatske, a mnogi su proglasili i nasljednikom Georgea Clooneyja u seriji.

Shane West se glumačkoj ekipi pridružio tek u 11. sezoni kao doktor Ray Barnett. Njegova priča u seriji počela je ambiciozno, ali njegove vještine bile su više puta na kušnji. Napustio ju je u 13. sezoni nakon što je njegov lik izgubio obje noge, a kao i većina se vratio u posljednjoj sezoni. Nakon "Hitne pomoći" gledali smo ga u "Nikiti" i "Salemu" te posljednjoj sezoni "Gothama".

A koji je lik vama bio najdraži?

Tko vam je najdraži lik iz serije "Hitna služba"

  • Dr. Doug Ross
  • Dr. John Carter
  • Dr. Peter Benton
  • Dr. Luka Kovac
  • Dr. Ray Barnett

Ukupno glasova:

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Jennifer Lopez (Foto: AFP) +0 Jennifer Lopez i Alex Rodriguez (Foto: Getty Images) Celebrity Ona je presudila vezi Jennifer Lopez, tajni potpisani dokument to i dokazuje, a svi se pitaju je li stvarno moguće?

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene