Jedan od najpoznatijih svjetskih tenora, talijanski operni pjevač Andrea Bocelli pjevat će na Uskrs u praznoj milanskoj katedrali, slavnome Duomu, a koncert bi, kako stoji u najavi. trebao biti simbol ljubavi, zajedništva i iscjeljenja u doba koronavirusa i prenosit će se na internetu.

Galerija


Andreu Bocellija pratit će jedino katedralni orguljaš Emanuele Vianelli i zajedno će izvoditi djela sakralne glazbe, uključujući "Sancta Mariju" Pietra Mascagnija.

Vezani članci Marko Perković Thompson Thompson o zabrani koncerta u Mariboru: "Žele me proglasiti fašistom, to je tipična floskula onih koji vole komunistička klanja" Postavljanje križa na sjeverni toranj katedrale Novi spektakularni pothvat: Na sjeverni toranj katedrale postavljen križ

Koncert će se prenosti na Bocellijevu kanalu na YouTubeu.

"Počašćen sam i sretan što su me grad i katedrala pozvali. Vjerujem u snagu skupne molitve, vjerujem u Uskrs, univerzalni simbol ponovnog rođenja koji svi, i vjernici i oni koji to nisu, sada trebaju", rekao je slavni tenor.

Italija još uvijek ima najveći broj umrlih od koronavirusa, više od 17 tisuća, a posebno je teško bila pogođena Lombardija, regija čiji je Milano glavni grad.

"Ove će godine Uskrs biti drugačiji nego što je uobičajeno. Siguran sam da će Bocellijev izvanredni glas uspjeti zagrijati srce Milana, Italije i svijeta", rekao je gradonačelnik Giuseppe Sala.

(Hina) 

Neke od njih nose titule najljepših, no možete li ih prepoznati bez trunke šminke?