posuli se pepelom

Desetljećima je trpjela zlostavljanje zbog poteza na dodjeli Oscara, a sada će dobiti dugoiščekivanu ispriku

Sacheen Littlefeather - 3 Sacheen Littlefeather - 3 Profimedia 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Sacheen Littlefeather - 2 Sacheen Littlefeather - 1 Sacheen Littlefeather - 4 +0 Sacheen Littlefeather - 3 Galerija

Akademija Oscar ispričat će se indijanskoj glumici Sacheen Littlefeather koja desetljećima trpi zlostavljanje unutar filmske industrije nakon što se 1973. pojavila na dodjeli nagrade Oscar.

Akademija Oscar kaže da će organizirati večer "razgovora, zacjeljivanja i izvedbi" koju će predvoditi indijanska aktivistica i glumica Sacheen Littlefeather.

Tijekom večeri Akademija će se službeno ispričati glumici koja desetljećima trpi zlostavljanje unutar filmske industrije nakon što se 1973. pojavila na dodjeli nagrade Oscar.

Littlefeather se tada pojavila na pozornici kako bi odbila nagradu Marlona Branda za najboljega glumca, što je bila njegova želja.

Umjesto toga, održala je jednominutni govor o stereotipima i lošem postupanju prema američkim Indijancima u zabavnoj industriji i o masakru u Wounded Kneeju u Južnoj Dakoti.

U ponedjeljak, Akademija je priznala da se sada 75-godišnju glumicu zbog toga već pedeset godina "profesionalno bojkotira, zlostavlja, napada i diskriminira".

"17. rujna pridružite se Sacheen Littlefeather u Muzeju akademije na večeri razgovora, zacjeljivanja i izvedbi tijekom koje ćemo se prisjetiti utjecaja koji je imao njezin govor na 45. dodjeli nagrade (koju možete pogledati u galeriji povijesti dodjele nagrada akademije)", objavila je organizacija na Twitteru.

"Sacheen vas poziva na slavlje uz izvedbe indijanskih izvođača uživo, tijekom kojega će Akademija glumici uputiti dugoiščekivanu ispriku."

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Jasna Đuričić i Tatjana Šojić - 3 Jasna Đuričić i Tatjana Šojić - 2 Jasna Đuričić i Tatjana Šojić - 1 Jasna Đuričić i Tatjana Šojić +4 Tatjana Šojić - 2 Nekad i sad Pamtimo je kao omiljenu Mariju iz hit-serije, ali danas je malo tko prepoznaje na prvi pogled, evo koliko se promijenila!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kolinda Grabar Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović - 1 Kolinda Grabar-Kitarović - 2 Kolinda Grabar-Kitarović - 4 +25 Kolinda Grabar-Kitarović - 4 Celebrity Osvanula fotografija Kolinde Grabar-Kitarović u kratkim hlačama, svi komentiraju njezine noge

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene