I dalje fenomenalni!

Legendarni "Prijatelji" napunili 25 godina: Jeste li se i vi smijali avanturama slavne šestorke?

Prijatelji (Foto: IMDB) Prijatelji (Foto: IMDB) IMDB 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Prijatelji (Foto: IMDB) Prijatelji (Foto: IMDB) Prijatelji (Foto: IMDB) Prijatelji (Foto: IMDB) Prijatelji (Foto: IMDB) Prijatelji (Foto: IMDB) Prijatelji (Foto: IMDB) Prijatelji (Foto: IMDB) +0 Prijatelji (Foto: IMDB) Galerija

Prošlo je 25. godina od emitiranja prve epizode kultne serije "Prijatelji". Jeste li i vi ludovali za ovom pričom o šestero prijatelja iz New Yorka?

Danas su televizijske serije u većini slučajeva kvalitetnije napravljene od filmova, a vrlo često i popularnije od filmskih blockbustera. Sve češće stječu kultni status, dobivaju brojne nagrade, a njihove su zvijezde bolje plaćene od onih filmskih. Ipak, nije uvijek bilo tako. 

Pogledaj i ovo Lisa Kudrow, Jennifer Aniston, Matthew Perry, Courtney Cox Zna se i o kome je riječ Matthew Perry gajio je posebne osjećaje prema jednoj kolegici iz Prijatelja, no morao ih je skrivati: "To mi je malo otežavalo odlazak na posao"

Prije 1990-ih rijetko koja serija mogla se pohvaliti s time da je dostigla legendarni status i postala okosnica popularne kulture svog vremena, a jedna od prvih kojima je to pošlo za rukom svakako su "Prijatelji", američka humoristična serija koja je uspjela 25 godina intrigirati javnost. 

Televizijska avantura koja prati zbrčkane i nerijetko bizarne živote šestero prijatelja koji žive u New Yorku pokorila je svijet u kratkom roku, a i danas slovi za jednu od najšarmantnijih serija svih vremena. Likovi Ross, Rachel, Monice, Chandlera, Phoebe i Joey osvojili su srca publike, a od trenutka kada smo prvi puta vidjeli njihova lica na TV ekranima prošlo je 25 godina. 

"Prijatelji" su se originalno emitirali na NBC televiziji, a doživjeli su čak 10 sezona kroz koje je publika odrastala i mijenjala se zajedno s likovima. Svakodnevne, vrlo životne situacije, ljubavne brige i poslovne propasti protagonista nasmijavali su gledatelje te bi ih svake sezone prikovali uz male ekrane.

Ukupno je snimljeno 234 epizoda, a glumcima je ponuđena i 11. sezona, ali ponudu su odbili uz objašnjenje da bi to uništilo reputaciju serije i razvodnilo priču. Humor "Prijatelja" većinom se oslanjao na karakterne osobine likova: Ross je pretenciozan, Rachel je tašta, Chandler je nesiguran, Monica je uštogljena, Joey je glupav, a Phoebe ekscentrična. Isto tako, postoji i romantična povezanost likova. Tako je dugo natezanje Rossa i Rachel seriju na trenutke pretvaralo u sapunicu, ali i držalo gledatelje zainteresiranima.

Osim Rossa i Rachel bila je tu i ljubavna priča Monice i Chandlera, koji završe sretno vjenčani. Ipak, sada su producenti i scenaristi serije otkrili kako je originalna zamisao bila spojiti Joeyja i Monicu. Naime, inicijalna ideja je bila da Chandler i Monica završe zajedno samo na jednu noć, a da se prava ljubavna priča odvije sa Joeyjem, no kada je epizoda s Chandlerom prikazana, oduševljenje fanova je bilo toliko da su scenaristi odlučili nastaviti s tom pričom. 

Osim što su se likovi međusobno ljubili, raskidali, vjenčavali i razvodili, danas je poznato kako je bilo i stvarnih ljubavnih iskrica na setu serije. Matt LeBlanc (52) koji je u seriji glumio Joeya, jednom je prilikom priznao da je bio pomalo zaljubljen u Jennifer Aniston (50), koja je utjelovila Rachel, na početku snimanja serije, no našalio se na vlastiti račun i zaključio je da se ista stvar ionako dogodila cijelom svijetu nakon gledanja prvih epizoda.

Osim toga, za razliku od mnogih drugih setova na kojima dođe do razdora među glumcima i glumicama, "Prijatelji" su stvorili doživotne prijatelje i u stvarnom životu. Tako je poznato da su Jennifer Aniston i Courteney Cox apsolutno nerazdvojne sada već desetljećima, a stvaranju bliskih veza sigurno je pripomogla i činjenica da su svi glumci bili jednako plaćeni. 

Osim što je serija obarala rekorde gledanosti, i glumci su dobivali rekordne honorare pa su tako u jednom trenutku bili plaćeni više od milijun dolara po epizodi. 

U proteklih 25 godina "Prijatelji" su se neprestano emitirali na mnogim servisima i televizijama diljem svijeta. Zbog toga je ovo i danas jedna od najuspješnijih serija ikad snimljenih, a vjerujemo kako će joj se publika i dalje vjerno vraćati. 

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput (Foto: Instagram) Maja Šuput (Foto: Instagram) Maja Šuput (Foto: Instagram) +0 Maja Šuput (Foto: Instagram) Celebrity Estradna kraljica nekad je izgledala potpuno drukčije, a mi smo se prisjetili svih njezinih transformacija

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene