Prošlo je 25. godina od emitiranja prve epizode kultne serije "Prijatelji". Jeste li i vi ludovali za ovom pričom o šestero prijatelja iz New Yorka?

Galerija


Danas su televizijske serije u većini slučajeva kvalitetnije napravljene od filmova, a vrlo često i popularnije od filmskih blockbustera. Sve češće stječu kultni status, dobivaju brojne nagrade, a njihove su zvijezde bolje plaćene od onih filmskih. Ipak, nije uvijek bilo tako. 

Vezani članci Jennifer Aniston Iako djeluje kao da je ovo fotografija iz dana kad je snimala ''Prijatelje'', varate se, ona i u 52. obara s nogu! Matthew Perry Zabrinjavajuće fotografije: Posrnuli glumac natukao višak kila, djeluje izgubljeno i jako, jako umorno

Prije 1990-ih rijetko koja serija mogla se pohvaliti s time da je dostigla legendarni status i postala okosnica popularne kulture svog vremena, a jedna od prvih kojima je to pošlo za rukom svakako su "Prijatelji", američka humoristična serija koja je uspjela 25 godina intrigirati javnost. 

Televizijska avantura koja prati zbrčkane i nerijetko bizarne živote šestero prijatelja koji žive u New Yorku pokorila je svijet u kratkom roku, a i danas slovi za jednu od najšarmantnijih serija svih vremena. Likovi Ross, Rachel, Monice, Chandlera, Phoebe i Joey osvojili su srca publike, a od trenutka kada smo prvi puta vidjeli njihova lica na TV ekranima prošlo je 25 godina. 

"Prijatelji" su se originalno emitirali na NBC televiziji, a doživjeli su čak 10 sezona kroz koje je publika odrastala i mijenjala se zajedno s likovima. Svakodnevne, vrlo životne situacije, ljubavne brige i poslovne propasti protagonista nasmijavali su gledatelje te bi ih svake sezone prikovali uz male ekrane.

Ukupno je snimljeno 234 epizoda, a glumcima je ponuđena i 11. sezona, ali ponudu su odbili uz objašnjenje da bi to uništilo reputaciju serije i razvodnilo priču. Humor "Prijatelja" većinom se oslanjao na karakterne osobine likova: Ross je pretenciozan, Rachel je tašta, Chandler je nesiguran, Monica je uštogljena, Joey je glupav, a Phoebe ekscentrična. Isto tako, postoji i romantična povezanost likova. Tako je dugo natezanje Rossa i Rachel seriju na trenutke pretvaralo u sapunicu, ali i držalo gledatelje zainteresiranima.

Osim Rossa i Rachel bila je tu i ljubavna priča Monice i Chandlera, koji završe sretno vjenčani. Ipak, sada su producenti i scenaristi serije otkrili kako je originalna zamisao bila spojiti Joeyja i Monicu. Naime, inicijalna ideja je bila da Chandler i Monica završe zajedno samo na jednu noć, a da se prava ljubavna priča odvije sa Joeyjem, no kada je epizoda s Chandlerom prikazana, oduševljenje fanova je bilo toliko da su scenaristi odlučili nastaviti s tom pričom. 

Osim što su se likovi međusobno ljubili, raskidali, vjenčavali i razvodili, danas je poznato kako je bilo i stvarnih ljubavnih iskrica na setu serije. Matt LeBlanc (52) koji je u seriji glumio Joeya, jednom je prilikom priznao da je bio pomalo zaljubljen u Jennifer Aniston (50), koja je utjelovila Rachel, na početku snimanja serije, no našalio se na vlastiti račun i zaključio je da se ista stvar ionako dogodila cijelom svijetu nakon gledanja prvih epizoda.

Osim toga, za razliku od mnogih drugih setova na kojima dođe do razdora među glumcima i glumicama, "Prijatelji" su stvorili doživotne prijatelje i u stvarnom životu. Tako je poznato da su Jennifer Aniston i Courteney Cox apsolutno nerazdvojne sada već desetljećima, a stvaranju bliskih veza sigurno je pripomogla i činjenica da su svi glumci bili jednako plaćeni. 

Osim što je serija obarala rekorde gledanosti, i glumci su dobivali rekordne honorare pa su tako u jednom trenutku bili plaćeni više od milijun dolara po epizodi. 

U proteklih 25 godina "Prijatelji" su se neprestano emitirali na mnogim servisima i televizijama diljem svijeta. Zbog toga je ovo i danas jedna od najuspješnijih serija ikad snimljenih, a vjerujemo kako će joj se publika i dalje vjerno vraćati. 

Estradna kraljica nekad je izgledala potpuno drukčije, a mi smo se prisjetili svih njezinih transformacija