2. rođendan

Yammat FM slavi: "Slušatelje potkupljujem, a igram i na samilost"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Prije točno dvije godine s emitiranjem je počeo Yammat FM, radio koji okuplja zvučna radijska imena i osvaja srca slušatelja.

Popularni zagrebački radio Yammat FM danas slavi! Prije točno dvije godine vrijedni Yammatovci započeli su s emitiranjem programa koji je u rekordnom roku postao nezaobilazan dio brojnih slušatelja. Sjajan tim na čelu s direktorom Alenom Balenom u kratkom roku ostvario je dobre temelje koji ih neprestano guraju prema naprijed.

Pogledaj i ovo showbuzz Svjetski dan radija Otkrivamo tko su lica iza najpoznatijih radijskih glasova u Hrvatskoj

"Dvije godine koje su iza nas su odlične. Zadovoljni smo jer smo se kao različiti medij uspjeli izboriti za svoje mjesto na tržištu. Rastemo iz dana u dan. Evo sada smo već dvogodišnja medijska beba", ponosno ističe Alen Balen.

Posebne rođendanske proslave neće biti jer Yammatovci danas slave, kako kažu, isključivo kroz eter iz kojeg su se prije dvije godine prvi javili Siniša Švec i Milan Peh.

Prošle godine radijskoj ekipi pridružio se i poznati radijski voditelj Daniel Bilić. Na pitanje čime osvaja slušatelje, Bilić odgovara u svom humorističnom tonu. "Potkupljujem ih s čime znam i umijem. A igram i na samilost, mislim da me slušaju jer me zapravo sažalijevaju", smije se Bilić. "Mislim da ih kod Yammata najviše privlači dobra glazba, a osim toga i korisne informacije i zanimljivosti koje im svakodnevno nudimo", dodaje Yammatovac.

Iako su jedan od najmlađih medija u Hrvatskoj, ambicioznih planova i inovativnih ideja im ne nedostaje. Trenutno rade na otvaranju Zagreba prema drugim europskim gradovima.

"Emitirat ćemo program iz europskih metropola kao što su Berlin, Kopenhagen, Stockholm, Amsterdam, Milano, London i Beč. Naša radijska ekipa odlazi tamo u studio koji nas čeka. Cilj nam je povezati Hrvatsku s Europom, odnosno dočarati našim slušateljima kako izgleda život u drugim gradovima. Teme kojima ćemo se baviti bit će razne, od glazbenih tema, preko funkcioniranja javne uprave pa sve do nekih lifestyle i gastro priča", govori Balen koji će već uskoro krenuti prema Njemačkoj.

"Prvi projekt koji nam sada dolazi je Berlin. Pratit ćemo uživo prestižni filmski festival Berlinale, ali i način života tamo. Pokušat ćemo doznati kako Nijemci percipiraju Hrvate, kako žive Hrvati u Berlinu i slično", kaže Alen Balen.

"Nakon toga posjetit ćemo ljetne glazbene festivale. Ljeto će proći, a mi se nećemo ni okrenuti i pred nama će već biti tulum zvan Yammatovo", dodaje Daniel Bilić koji trenutno ima jako naporan tempo. Osim rada na radiju, zauzet je i probama za show "Tvoje lice zvuči poznato". "Nije ovo normalan ritam. Probudim se prije 5 ujutro, trčim na radio pa na probe. Zbog tog ritma zna mi se dogoditi da u eter zapjevam nešto što ne bih trebao ili da na probama razmišljam o radiju. Danas mi se recimo dogodilo da sam doma došao u štiklama. To daje najbolji odgovor na to kako uspijevam balansirati jedno i drugo", otkriva kroz smijeh Bilić.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene