Treći najbogatiji čovjek na svijetu živi sasvim običan život. Iako ima milijarde najviše ga veseli doručak u McDonaldsu i akcije u trgovinama.


Kako izgleda život jednog od najbogatijih ljudi na svijetu prikazano je u dokumentarcu "Postati Warren Buffett" koji je nedavno ugledao svjetlo dana. Priča o Buffettu, kojeg prestižan magazin Forbes svrstava na treće mjesto najbogatijih osoba, u najmanju je ruku intrigantna. Iza čovjeka, koji je prema procjenama težak 72,7 milijarde američkih dolara, krije se sasvim jednostavna osobnost.

Vezani članci Afere i Kumek - Bandić i žičara - 4 Film Kumek za rođendan Milana Bandića trebao bi razotkriti njegovu korupciju – On najavljuje dolazak: „Kakva bi bila premijera da Brad Pitt nije na njoj“ Slika nije dostupna Ispred mjesta na kojem je prema tradiciji pokopan Isus: 'Nisam još pronašao odgovore'

Unatoč milijardama na računu, on je čovjek koji živi skroman život prožet ritualima. Jedan od njih je i neizostavan doručak u McDonaldsu. Već više od 50 godina svako jutro vozi se u vlastitom automobilu na posao. Do posla mu treba svega pet minuta vožnje, a Buffetta najviše veseli što mu je na putu omiljeni restoran brze prehrane. Iako cijena menija varira iznosi svega nekoliko dolara (u prosjeku od 18 do 22 kune) i ne predstavlja financijski teret ni prosječnom građaninu, Buffet pomno bira meni koji će taj dan pojesti.

 "Kada se ne osjećam uspješno naručim onaj koji stoji 2.61 dolar (oko 18 kuna). Spojim dvije pljeskavice i natočim si Coca Colu. Najskuplja verzija iznosi 3.17 dolara i uključuje sendvič od jaja, slanine i sira. No s obzirom da je tržište jutros u padu vjerujem da ću uzeti onaj srednji meni za 2.95 dolara. McMuffin sa sirom i jajima", pojašnjava Buffett u filmu, prenosi Business Insider.

Nakon kupnje svoj doručak jede u uredu vlastite kompanije Berkshire Hathaway koja prema procjenama vrijedi 400 milijardi dolara. Uz sendvič koji taj dan odabere obavezno pije gazirano piće. Na dan popije čak 5 limenki Cole, a zanimljiva je i činjenica da unatoč tome što je jedan od najvećih dioničara tog pića svoje limenke kupuje u običnim trgovinama - i to kad su na sniženju. U poslovnom svijetu već je godinama uzor ulagačima, a svojim skromnim i jednostavnim životom sada je postao i inspiracija cijelom svijetu.