u 71. godini

Preminula glazbena diva bivše Jugoslavije Ljupka Dimitrovska

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Hrvatsko-makedonska pjevačica i ikona zabavne glazbe Ljupka Dimitrovska preminula je nakon kratke i teške bolesti.

Nakon kratke i teške bolesti u 71. godini preminula je glazbena diva Ljupka Dimitrovska, potvrdila je Hrvatska glazbena unija.

Njezin prvi album pod imenom "Ljupka" objavljen je 1975.nakon čega je slijedila duga i uspješna karijera hrvatsko-makedonske pjevačice. Dimitrovska se proslavila na prostorima bivše Jugoslavije, a njezina glazba bila je iznimo popularna i u Čehoslovačkoj i Istočnoj Njemačkoj.

Što se tiče njenog privatnog života, od 1968. godine bila partnerica velikog hrvatskog skladatelja zabavne glazbe Nikice Kalogjere, koji je autor njenih najvećih hitova.

Pjesme po kojima će ostati zauvijek upamćena su 'Ćibu, ćiba', 'Ja ga hoću, a on mene neće', 'Godine nisu važne', 'Ljutiće se moja majka', 'Ta tvoja barka mala', 'Nema više ljubavi'…

Veliki dio svojih uspješnih hitova ostvarila je u duetu s Ivicom Šerfezijem.

Dimitrovska je sudjelovala na Jugoviziji 1970. s pjesmom Bay, bay s kojom je osvojila 6. mjesto. Rođena je 1946. godine u Skopju, a do svoje smrti, živjela je i radila u Zagrebu.

Posljedni ispraćaj Ljupke Dimitrovske bit će u uskom krugu obitelji.

Odlazak Jugoslavenske dive Ljupke Dimitrovske u šoku i nevjerici ostavila je njene brojne  kolege. 'Silno mi je žao, gdje idu te naše generacije. Noćas nas je napustio skladatelj Ljubo Kuntarić, sad Ljupka. Bila je divna i ostavila je veliki trag u našoj glazbi. Itekako je zabilježena i donijela je toliko nezaboravnih hitova', kazala nam je šokirana Gabi Novak. 'Nismo se duboko poznavale, čak smo se rijetko i viđale, no uvijek me ovakve vijesti rastuže', kazala je Gabi Novak.

Tugu zbog odlaska istinske zvijezde nije krila ni Radojka Šverko. 'Ljupka je znano ime u našoj branši. U braku s Nikicom Kalogjerom postigla je lijepe uspjehe koji su bili nemjerljivi', kazala je Šverko. Dodala je i je Ljupku viđala jedino po festivalima kad bi ih posao spojio, ni ni tada nije bilo velikih druženja. 'Uvijek se držala po strani. Ne samo prema meni, nego i prema ostalim kolegicama. Zadržavala je tu neku svoju privatnost samo za sebe', govori Radojka koja je Ljupku zadnji put vidjela prije šest godina na koncertu u Splitu. Tada su u gradu pod Marjanom zajedno zapjevale sedam naših glazbenih diva Tereza Kesovija, Radojka Šverko, Jasna Zlokić, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Ljupka Dimitrovska i Ksenija Prohaska. Ljupku Dimitrovsku život nije mazio.

Nakon gubitka supruga, Dimitrovska je ostala  bez majke i sestre, a sada je nakon svog odlaska iza sebe je ostavila neutješnu kći Niku koju je dobila u braku s Nikicom Kalogjerom.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene