Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši član benda Pink Floyd i autor pjesme 'Another Brick in the Wall', Roger Waters, pojasnio je o čemu zapravo pjesma govori.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Slika nije dostupna Čekali smo dva desetljeća, ali se isplatilo: Pink Floyd sprema poslasticu Slika nije dostupna Napala legendu: 'Bilo bi lijepo kada bi skinuo moju sliku sa Zida'

Riječ je o pjesmi koja je postala himna mnogih školaraca u čije ime i govori. No, na upit novinarke Red Carpeta, Vedrane Pribačić da pojasni što je htio poručiti pjesmom, Roger je rado odgovorio.

'To je satirična pjesma. I znači točno suprotno od onoga što kaže tekst. Ja uistinu vjerujem da je obrazovanje ono najvrjednije poslije života i slobode što možemo dati svojoj djeci. Pjesma je napisana kao protest protiv onog što sam smatrao lošim metodama podučavanja koje su utjecale na mene. Da su ljudi koji su tada upravljali našim životima i slobodom bili inteligentniji i humaniji moji kolege i ja možda bismo manje vremena proveli markirajući, a više radeći nešto kreativno', izjavio je legendarni glazbenik.

U priloženim videima doznajte više o Rogeru i njegovom projektu 'The Wall' s kojim dolazi na splitski Poljud 23.07. 2013. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook