Bravo Anita

Anita Juka odlazi na prestižni Producers Lab Toronto

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Anita Juka osnovala je produkcijsku kuću 4Film 2003. godine, a u svojoj karijeri dugoj 14 godina producirala je 16 filmova.

Producentica Anita Juka izabrana je za sudjelovanje na ovogodišnjem Producers Lab Torontu, najprestižnijoj platformi za umrežavanje filmskih profesionalaca koja se održava u sklopu jednog od najpoznatijih filmskih festivala na svijetu – Međunarodnog filmskog festivala u Torontu.

Pogledaj i ovo PR Hannes Þór Halldórsson Dvostruki život islandskog redatelja: Prije četiri godine branio je protiv Vatrenih na Svjetskom prvenstvu, a danas ima hit europsku komediju

„Velika je čast biti među deset producentica i producenata odabranih iz cijele Europe i biti pozvana na sudjelovanje u ovome prestižnom programu. Također, to je odlična prilika za predstavljanje hrvatske kinematografije drugim sudionicima, stvaranje novih partnerstava te razvijanje međunarodnih projekata“, izjavila je Anita Juka.

Deset producenata iz Europe, deset iz Kanade i četiri producenata iz Australije i Novog Zelanda odabrani su zahvaljujući impresivnim filmografijama, uspješnim međunarodnim koprodukcijama, ali i projektima u razvoju koji su zanimljivi međunarodnom tržištu. Producers Lab Toronto potiče međunarodne koprodukcije, a ove godine održava se po sedmi put, i to od 6. do 9. rujna.

Anita Juka osnovala je produkcijsku kuću 4Film 2003. godine, a u svojoj karijeri dugoj 14 godina producirala je 16 filmova, među kojima je 8 međunarodnih koprodukcija. Posebno se ističe „Ti mene nosiš“, u režiji Ivone Juka, koji je do sada prikazan na preko 20 filmskih festivala i ovjenčan s ukupno 10 nagrada. „Ti mene nosiš“ nominiran je za Najbolji europski film 2015. godine od strane Europske filmske akademije te se našao i u utrci za najprestižniju filmsku nagradu na svijetu – Oscara za najbolji strani film. Film se može pogledati na Netflixu, kao prvi film iz regije uvršten u ponudu ove najpoznatije VOD platforme.

Važno je istaknuti i igrani film „Tu“, redatelja Zrinka Ogreste (dobitnik Kristalnog globusa na Međunarodnom filmskom festivalu u Karlovym Varyma), dokumentarni film „Što sa sobom preko dana“ , redateljice Ivone Juka (dobitnik Srca Sarajeva na Sarajevo Film Festivalu) i kratki igrani „Romkom“, redatelja Zvonimira Rumboldta (dobitnik nagrade za najbolji film na One minute Film Festivalu). U službene konkurencije na preko dvadeset filmskih festivala pozvani su i producirani filmovi „Pogled iz bunara“, redateljice Ivone Juka i „Panj pun olova“, redatelja Branka Schmidta. Njezin rad zamijetila je i Europska filmska akademija, koja je 2015. Anitu Juka pozvala u svoje članstvo.

Na Producers Lab Toronto, Anita Juka sudjelovat će s drugim istaknutim europskim producentima, kao što su Petter Lindblad (producent švedskog Snowcloud filmsa) i Christof Neracher (producent preko 20 filmova švicarskog Hugo films productiona).
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene