Spašavanje migranata, ilustracija (Foto: PAVEL VITKO / sea-eye.org / AFP)
Spašavanje migranata, ilustracija (Foto: PAVEL VITKO / sea-eye.org / AFP)

Migranti koji su na snimanju talijanskog filma korišteni kao statisti bili su podvrgnuti lošem postupanju filmske ekipe kako bi što realističnije odglumili neke scene, piše u četvrtak Times of Malta, dok producenti filma to negiraju.


Oko 70 migranata, među kojima četvero djece, kao statisti su sudjelovali u snimanju filma "Tolo, Tolo" čiji je redatelj talijanski komičar Checco Zalone.

Vezani članci Ilustracija (Foto: AFP) Splitski dileri u zatvoru zlostavljali zatvorenika: Ucjenjivali ga, tukli i prijetili da će mu silovati djevojku i sestru Jennifer Lopez (Foto: Instagram) Fotke sa seta novog filma oduzet će vam dah: Latino diva u ulozi striptizete zavodljivija je no ikad

Prema tvrdnji jednog od člana ekipe čije riječi prenosi malteški list, oko 60 migranata, od kojih većina nije znala plivati, provelo je šest sati u čamcu po najvećoj vrućini, a nisu za to vrijeme mogli ići na zahod ili se osvježiti.

"Život im je bio u opasnosti", kazao je neimenovani član filmske ekipe.

Atmosfera na setu je bila napeta, kazali su drugi članovi ekipe koji tvrde da je jedna osoba zadužena za produkciju migrante tretirala kao "prljavce" i "idiote".

Djeca su, kako tvrde, plakala na snimanju scena s pucnjavom.

Talijanski producenti sve odlučno opovrgavaju i tvrde da su glasine došle od osobe koja je "najurena" sa seta.

Film će se pojaviti u kinima u siječnju 2020.

Središnje malteško tijelo za filmsku umjetnost, Malta Film Commission priopćilo je da pokreće istragu. (Hina)