Film "Fatalni preljub", koji možete pogledati večeras u 23:35 na Novoj TV, je debi švedskog redatelja Mikaela Håfströma u Hollywoodu.

Galerija


Psihološki triler "Fatalni preljub" okupio je sjajnu glumačku postavu u kojoj su Jennifer Aniston, Clive Owen i Vincent Cassel

Vezani članci Jennifer Aniston Jennifer Aniston oglasila se nakon vijesti da će postati majka, ono što je poručila mnoge je ipak razočaralo Noelle Sheldon i Jennifer Aniston Jennifer Aniston će u 53. godini postati majka prvi put? Želja će joj se brzo ostvariti, a sretnu vijest već je podijelila s najbližima

Film je snimljen prema bestselleru Jamesa Seigela, a u središtu radnje su marketinški stručnjak Charlie Schine koji sa suprugom Deannom štedi sedam godina zbog bolesti kćeri Amy. Naime, ona treba transplantaciju bubrega i novi, skupi eksperimentalni lijek. 

Charlie putujući vlakom na posao upozna Lucindu Harris koja se razvodi i bori za skrbništvo nad kćeri. Oni započnu aferu i sastaju se u jeftinom hotelu u kojem ih napadne okrutni kriminalac koji će im zagorčati živote. 

Clive Owen je utjelovio Charlieja, a Jennifer Aniston tumači Lucindu. Razbojnika glumi Vincent Cassel dok je Melissa George odigrala Charliejevu suprugu Deannu. 

Zanimljivo je da je Melissa u seriji "Prijatelji" tumačila dadilju liku Rachel koju je utjelovila Aniston. Usto, glumica je samo 15 godina starija od Addison Timlin koja je u filmu odigrala njezinu kćer Amy. 

Za savjete oko scena s vlakovima, producenti su unajmili tvrtku Metra koja upravlja tračnicama u Chicagu i platili joj 30.000 dolara. 

Film je pušten 2005. oko dva mjeseca nakon iskliznuća vlaka koje se 17. rujna dogodilo u Chicagu. Poginulo je dvoje, a ozlijeđeno je 80 ljudi. Tvrtka Metra je zato htjela da produkcijska kuća promijeni originalni naslov trilera koji glasi "Derailed" što znači izbačen iz kolosijeka, ali nije im to uspjelo. 

Inače, redatelj trilera je Šveđanin Mikael Håfström čiji je posljednji film "Evil" bio nominiran 2004. za Oscara u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku. "Fatalni preljub" mu je prvi film na engleskom jeziku. 

 

Konačno je otkrila zašto se povukla iz svijeta glume nakon blistave 20-godišnje karijere: "Pronašla sam mir"