Dis / Inheritance: New Croatian Photography je zbirka radova devet suvremenih hrvatskih fotografa, od kojih svaki pristupa svojoj temi iz vrlo različite perspektive.

Galerija


Neki naglašavaju formalne, estetske značajke vezane uz kadar, svjetlost i vremensku dimenziju fotografije. Drugi se, pak, bave filozofskim, političkim i psihološkim temama, koje u fokus stavljaju čovjekov identitet, gender problematiku i nacionalno određenje. Radi se o impresivno produktivnoj skupini umjetnika koja redovito izlaže svoja djela, što im je donijelo brojne nagrade u Hrvatskoj i svijetu. Ova publikacija nastala je kao odgovor na potrebu da se oda priznanje bogatom stvaralaštvu i raznolikosti hrvatskih suvremenih fotografa.

PR
PR

Autor publikacije je pisac, govornik i vizualni umjetnik dr.sc. Donald Mengay, a urednici su Hrvoje Slovenc i Linda Mateljan, također vizualni umjetnici s iskustvom u raznim medijima. Svojim ostvarenjima na područjima književnosti, fotografije i instalacijskih umjetnosti autor i urednici su značajno doprinijeli promociji hrvatske vizualne umjetnosti i kulture.

Vezani članci Severina Seve objavila dosad neviđenu fotku sa sinom i raznježila fanove: "Koliko slatkoće na jednoj fotografiji" Nina Badrić Nina Badrić objavila fotku iz mlađih dana pa izazvala nostalgiju za prošlim vremenima, pamtite li ju ovakvu?


Umjetnici čije su fotografije predstavljene ovom publikacijom: Luka Kedžo, Tanja Deman, Maša Bajc, Petra Mrša, Bojan Mrđenović, Ana Opalić, Nikola Zelmanović, Hrvoje Slovenc i Davor Konjikušić.