"Slučaj 6-4", "Posljednji preživjeli" i "Izgubljena žena" najnoviji su krimići prevedeni na hrvatski koje su pohvalile i kritika i publika.

Galerija


Samoizolacija je vrijeme koje možete iskoristiti i čitajući nove knjige, a iako knjižnice i trgovine ne rade, sve možete nabaviti preko online shopova. Donosimo tri nova kriminalistička romana koja vrijedi pročitati.

Slučaj 6-4 - Hideo Yokoyama

Vezani članci Scena iz serije The Haunting of Bly Manor Povratak horor-priče koja je osvojila svijet: Vila puna duhova učiteljicu i dadilju je dovela do ruba ludila Naslovnica knjige Kupina i divlja ruža Priča o bludnici koja postaje sluškinja osvojila je brojnu publiku, nitko ne bi rekao da se radi tek o prvom romanu ove autorice

Pet dana u siječnju 1989. roditelji sedmogodišnje učenice iz japanskog gradića sjedili su i slušali uvjete otmičara svoje kćeri. Nikad neće otkriti njegov identitet. Nikada više neće vidjeti svoju jedinicu. Idućih četrnaest godina japanska je javnost slušala isprike policije. Nikad neće zaboraviti fijasko od istrage koja je postala poznata kao „Slučaj 6-4“ i nikad neće oprostiti vlastima neuspjeh.
Tijekom uobičajenog radnog tjedna potkraj 2002., načelnik policijskog odjela za medije naišao je na čitav niz propusta u istrazi. Nije mogao ni sanjati što će sve otkriti. Nikada ne bi ni tražio da je znao što će pronaći.

Posljednji preživjeli - Tess Gerritsen

Roman Posljednji preživjeli donosi deseti slučaj istražiteljskog dvojca koji čine detektivka Jane Rizzoli i forenzička patologinja Maura Isles, Tess Gerritsen ispričat će nevjerojatno uzbudljivu i originalnu priču kojom se nastavljaju opasne avanture ovog istražiteljskog para. Kad se istražiteljice nađu u školi koja je osnovana kao utočište za djecu koja su izgubila roditelje u nasilnim okolnostima, dugo će im trebati dok zaključe da troje djece nije trebalo preživjeti i da sudbina njihovih roditelja očekuje i njih. No kad se na školskom imanju dogodi ubojstvo, istražiteljice će shvatiti da je ubojica bliže no što su očekivale.

Izgubljena žena - Sara Blaedel

Kada pucanj iz lovačke puške probije kuhinjski prozor i usmrti ženu na licu mjesta, čini se da je riječ o slučajnosti. Ipak, ubojstvo je bilo planirano i namjerno. Ubrzo će se otkriti da je ubijena žena, unatoč tome što je živjela u Engleskoj, Dankinja koja je već dva desetljeća na popisu nestalih osoba. Njezin je nestanak prije mnogo godina prijavio upravo Eik, kolega i ljubavnik Louise Rick. Eik impulzivno odjuri u Englesku i završi u zatvoru kao osumnjičenik, a Louise se mora suočiti s vlastitim sumnjama i brigama kako bi pronašla ubojicu i riješila najkontroverzniji slučaj svoje karijere.

Prije 23 godine proslavila se ulogom u kultnoj seriji, a danas je u sretnom braku sa 77-godišnjim glumcem