Bravo!

Serija Dalibora Matanića "Područje bez signala" osvojila čak pet nagrada Srce Sarajeva!

Sarajevo Film Festival - 3 Sarajevo Film Festival - 3 PR 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Sarajevo Film Festival - 2 Sarajevo Film Festival - 3 Sarajevo Film Festival - 1 +0 Sarajevo Film Festival - 4 Galerija

U hotelu Hills Sarajevo održana je svečana ceremonija dodjele nagrada Srca Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala. Za nagrade Srca Sarajeva za TV serije nominirano je bilo 17 serija, a ceremoniju je vodio glumac i TV voditelj Tarik Filipović.

Srce Sarajeva za najbolju dramsku TV seriju osvojila serija Dalibora Matanića "Područje bez signala". Srce Sarajeva dobio je i sam redatelj u kategoriji - Najbolja režija za epizodu – dramska serija.

Pogledaj i ovo Ida Prester "Vi ste takvi carevi, bravo" Ida Prester snimljena u izlasku sa zgodnim suprugom, ali svi su gledali u detalj koji je nosila u rukama

Trijumfirali su i glumci "Područje bez signala", Izudin Bajrović u kategoriji - Najbolji glavni glumac u dramskoj seriji i Lana Barić u kategoriji Najbolja epizodna uloga – glumica u dramskoj seriji. Tv Serija"Područje bez signala"osvojila je Srce Sarajeva i u kategoriji - Najbolji scenarij za epizodu – dramska serija, a nagrađeni su scenaristi Hana Jušić, Jelena Paljan i Milan F. Živković.

U kategoriji Srce Sarajeva - Najbolja glavna glumica u dramskoj seriji nagrađena je Ivana Vuković za ulogu u Tv seriji "Kljun", a za svoju ulogu u toj seriji Stefan Vukić osvojio je Srce Sarajeva - Zvijezda u usponu.

Tv serija "Advokado" nagrađena je u dvije kategorije, osvojila je Srce Sarajeva za najbolju komediju, a glumica Jasna Đuričić osvojila je nagradu za najbolju glavnu glumicu u komediji.

Tv serija "Čudne ljubavi" osvojila je tri Srca Sarajeva. U kategoriji - Zvijezda u usponu – komedija, nagradu je dobio Jovan Jovanović. Nagradu za najbolji scenarij za epizodu – komedija nagradu su dobili Boban Jevtić i Nikola Kojo, a u kategoriji Srce Sarajeva - Najbolja režija za epizodu – komedija nagradu je osvojio Nikola Kojo.

U kategoriji Srce Sarajeva - Najbolja epizodna uloga - glumac u dramskoj seriji nagrađen je Slavko Štimac za ulogu u Tv seriji "Crna svadba", a Mustafa Nadarević (1943. – 2020.) u kategoriji Srce Sarajeva - Najbolji glavni glumac – za njegovo legendarno ostvarenje u seriji "Lud, zbunjen, normalan".

Danskom glumcu Madsu Mikkelsenu sinoć je, u Ljetnom kinu Coca-Cola, uručeno Počasno Srce Sarajeva za izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti. Priznanje mu je uručio Mirsad Purivatra, osnivač Sarajevo Film Festivala.

Nakon uručenja nagrade, publika je imala priliku pogledati film "Lov" redatelja Thomasa Vinterberga, u kojem Mikkelsen igra glavnu ulogu.
Mikkelsen je ovo priznanje dobio na 26. Sarajevo Film Festivalu (2020.), kojem, zbog okolnosti izazvanih pandemijom korona-virusa, nije mogao prisustvovati.

Američki glumac, redatelj, dramski pisac i autor Jesse Eisenberg, nominiran za Oscara, počasni je gost 28. Sarajevo Film Festivala.
Sarajevo Film Festival odat će počast Eisenbergu dodjelom priznanja Počasno Srce Sarajeva, uoči projekcije filma "Nakon što spasiš svijet", Eisenbergovog rediteljskog dugometražnog prvijenca.

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Sandi i Ilina Cenov Sandi i Ilina Cenov Sandi i Ilina Cenov Sandi i Ilina Cenov +18 Sandi i Ilina Cenov Celebrity Sandi Cenov objavio fotku s 12 godina mlađom suprugom koju ne viđamo često, u badiću pokazala liniju za poželjeti!

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Jasna Đuričić i Tatjana Šojić - 3 Jasna Đuričić i Tatjana Šojić - 2 Jasna Đuričić i Tatjana Šojić - 1 Jasna Đuričić i Tatjana Šojić +4 Tatjana Šojić - 2 Nekad i sad Pamtimo je kao omiljenu Mariju iz hit-serije, ali danas je malo tko prepoznaje na prvi pogled, evo koliko se promijenila!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene