Nakon dvije odigrane i publikom ispunjene pretpremijere, nova predstava Teatra Rugantino “Uvijek će nam ostati ljubav” treću pretpremijeru najavljuje za ovaj četvrtak, 22. listopada, a u nedjelju 25. listopada u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog na rasporedu je – premijera.

Galerija Predstava Uvijek će nam ostati ljubav - 6 Predstava Uvijek će nam ostati ljubav Predstava Uvijek će nam ostati ljubav +2 Predstava Uvijek će nam ostati ljubav

“Uvijek će nam ostati ljubav” Miloša Radovića nježna je i pomalo uznemirujuća komedija o metamorfozama ljubavi u kojoj se propituje zajedništvo dvoje ljudi koje u trenucima krize i nerazumijevanja, razdvajanja i mirenja, može održati samo ljubav. Istovremeno to je i smiješna i tužna priča o braku.

Vezani članci Predstava Gdje se kupuju nježnosti - 4 "Gdje se kupuju nježnosti": Priča o tri generacije žena u ruralnoj sredini i nadi izlaska iz patnje i siromaštva HNK Zagreb Predah za zdravstvene radnike: HNK Zagreb im daruje hit predstavu

Jelena je vesela žena puna života koja zagazivši duboko u četrdesete odlučuje formalizirati dvadesetogodišnju vezu s Medom. Medo je inertni, neuhvatljivi pedesetogodišnjak sklon cinizmu, sveučilišni profesor kojeg hvata paničan strah od nadolazećih promjena pa predlaže da isprobaju brak u posljednjih pet minuta prije potpisivanja bračnog ugovora.

“U pet minuta. Komprimirano. Samo najvažniji dijelovi. Razumnim ljudima to je više nego dovoljno”, kaže on, pretvarajući prostor scene u čudesni kaleidoskop kroz koji će gledatelji zaviriti u sve ono što sljedećih trideset, četrdeset ili više godina može donijeti.

Kazališnom čarolijom Jelena i Medo dobili su mogućnost da u pet minuta pred vjenčanje dožive, izmaštaju, zaigraju, predvide ili odsanjaju svoje buduće zajedničke godine.

Koncentrirano, sažeto, kompleksno, a opet scenski jednostavno, pet minuta koje predstavljaju cijeli jedan mogući zajednički život ugurano je u jednu predstavu koju snagom svojeg velikog glumačkog umijeća i suptilnošću svoje glumačke igre pred publiku donose Jelena Miholjević i Dražen Čuček. Po prvi puta zajedno na sceni, ovo će dvoje glumaca uz pomoć nadahnute režije Darija Harjačeka pokušati izraziti težinu i radost ljubavi. Ljubavi koja nakon svega ostaje. A koja nekad započinje, a nekad završava brakom.

Zadovoljstvo predstavom “Uvijek će nam ostati ljubav” i reakcijama publike na pretpremijerama, ne krije nitko iz kreativnog tima predstave.

Izdvojit ćemo samo kratke komentare dvojca na sceni. Jelena Miholjević, sjajna u ulozi Radovićeve Jelene, o tekstu kaže: “Divan je jer je istovremeno i komično i tragično i istinito i cinično, a sve skupa je lijepo i pastelno, ima tu toplu notu koja nam danas tako fali.”

Dražen Čuček, neponovljivi Jelenin Medo, komentira pretpremijere: “Dobili smo publiku. Dobili smo tog svog trećeg partnera i dobru reakciju, gust pljesak na kraju i srce je veliko kao kuća.”

Publika koja želi vidjeti Jelenu i Medu u “Uvijek će nam ostati ljubav”, može to u Zagrebu 22. ovog mjeseca te 8. i 28. studenoga (Mala dvorana Lisinski).

Premijerna publika će ih gledati u nedjelju 25. listopada, a slijede i prva gostovanja predstave – 4. 11. u Crikvenici i 13. 11. u Opatiji.

 

 

  Fotografija Davida Beckhama i njegove kćeri podigla pravu buru, fanovi ne odobravaju način na koji joj iskazuje ljubav David i Harper Seven Beckham David i Harper Seven Beckham David Beckham i Harper (Foto: Instagram) +7 David Beckham i Harper (Foto: Instagram)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju