Scena iz novog ostvarenja Vinka Brešana odigrana je usred subotnje zagrebačke špice.

Galerija


Novi film Vinka Brešana opet privlači pozornost.

Vezani članci Lokalni izbori 2021.: Pitali smo građane u Zagrebu VIDEO Pitali smo Zagrepčane s kojim bi kandidatom popili kavu i što bi u svom gradu prvo promijenili Kokain, ilustracija - 3 Znate li koliko se droge dnevno potroši u Zagrebu? Dr. Sakoman: "Kokain je bio gotovo sastavnica dobrog noćnog provoda"

Nakon mnoštva pozitivnih kritika i održane najveće premijere domaćeg filma, film „Koja je ovo država“ ove subote prošao je najužim središtem metropole i iznenadio sve prisutne. Na potezu od Trga Europe do Cvjetnog trga četiri muškarca odjevena u kockaste dresove sa fantomkama preko lica nosila su lijes, dok je ispred njih stupao peti muškarac s natpisom 'Koja je ovo država' - izrazom koji se već ustalio u svakodnevnom govoru.

Poznata scena s lijesom zaintrigirala je i zapanjila mnoge prolaznike, ali i potaknula razmišljanja o poruci samog filma. Iako su reakcije bile mahom pozitivne, policija je ipak legitimirala skup.

''Odličan film!'', ''Tko je u grobu tata? - Država, sine, država je već dugo u grobu!'', ''Brešan je opet pogodio temu, važno je pričati o tome!'', ''Jako kvalitetna komedija'', ''Koga danas pokopavamo?'' i najčešća ''Koja je ovo država?'' bile su samo neke od reakcija oduševljenih prolaznika koji su popratili performans u užem centru Zagreba.

Kako su građani javljali da su lijes vidjeli na nekoliko lokacija, od Europskog trga, Gundulićeve ulice, HNK, Zrinjevca, Cvjetnog trga, Trga bana Josipa Jelačića, ostalo je nepoznato koliko je lijesova prolazilo gradom te neodgovoreno glavno pitanje, tko je bio u lijesu i tko je pokopan?

Jer, kako je već poznato, u filmu se iskopavaju pored lijesa predsjednika Franje Tuđmana, i lijes Slobodana Miloševića.

Holivudski par otkazao vjenčanje, no razlozi vjerojatno nikada neće biti otkriveni

Ana Gruica i suprug Boran Uglešić slave njegov rođendan na egzotičnoj lokaciji

Od napirlitane klinke do vamp ljepotice: Ovako se kći Mije Begović mijenjala kroz godine