Google - 2
Google - 2 Foto: Getty Images

Google i Sotheby's su stavili na popis video kavu s Hillary Clinton, snimanje pjesme s glazbenikom Stingom i glumački sat s Patrickom Stewartom.


Američka multinacionalna korporacija Google i aukcijska kuća Sotheby's su se udružili i osmislili dražbu na kojoj će ponuditi internetsko druženje sa slavnim ličnostima iz cijeloga svijeta.

Vezani članci Apsurdne dražbe na Porečkom sudu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Apsurdne dražbe na porečkom sudu: Uredno plaćeni stanovi našli se na bubnju, vlasnici nisu ni obaviješteni Prodaja državnih vozila (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Država rasprodaje svoja vozila: Cijene se kreću već od primamljivih 600 kuna

Novac, koji se prikupi, će ići ranjivim zajednicama u Europi i SAD-u koje je pogodila pandemija koronavirusa. Dobrotvorna dražba će se odvijati između 1. i 8. svibnja, a najveći ponuđači će moći osvojiti razgovor video vezom sa zvijezdama raznih područja poput glazbe, kulture, politike, sporta i znanosti. 

Na popisu aukcijskih stvari se nalazi video kava s američkom političarkom Hillary Clinton, snimanje pjesme s glazbenikom Stingom i razgovor s astronautom Apolla 9 Russelom Schweickartom. U ponudi je i "šekspirijanski glumački sat" s britanskim glumcem Patrickom Stewartom, savjeti o uređenju prostora od slavnog dizajnera interijera Jacquesa Grangea te druženje sa članovima njujorškog rock benda The Strokes.

Osvajači aukcijskih ponuda će moći uživati sami u video razgovoru sa zvijezdama, ali ako žele i pozvati neku osobu da sudjeluje u tome. Snimke družnja će biti dostupne na internetskoj platformi za videokonferencije Google Meet.

Sav prihod od dražbe će ići neprofitnoj humanitarnoj organizaciji IRC, Međunarodnome odboru za pomoć koja će novčana sredstva za zajednice najviše pogođene koronavirusom. 

Dok uživa u vili svoje 47 godina starije partnerice koja je nekad bila muškarac, hvali se vitkom linijom