književna preporuka

Mladi zagrebački autor knjige propituje kako procjenjujemo karakter osobe i što to znači

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Nikola Greb mladi je psiholog uvjeren da nismo bespomoćni pred problemima i da svatko od nas svojim svakodnevnim odlukama utječe na svoju, ali i sudbinu drugih ljudi.

Znatiželja, kreativnost, iskrenost, altruizam, entuzijazam, pravednost i poniznost, samo su neke od univerzalnih ljudskih vrlina. Upravo su vrline ono prema čemu procjenjujemo karakter osobe, ali se u njima ogleda i karakter cjelokupnog društva. Pa iako često slušamo o sve većim socijalnim razlikama, porastu depresije i političkim krizama, a pesimistične nas prognoze nerijetko obeshrabruju i u nama rađaju beznađe i potištenost, valja se upitati je li baš sve tako crno?

Pogledaj i ovo Naslovnica knjige Djevojka, žena, drugo prava inspiracija Priča o 12 žena i njihovim borbama unazad sto godina pomela je svu konkurenciju, evo i tko stoji iza svega

Nikola Greb mladi je psiholog uvjeren da nismo bespomoćni pred ovim problemima i da svatko od nas svojim svakodnevnim odlukama utječe na svoju, ali i sudbinu drugih ljudi. Upravo je zato napisao praktičnu i vrlo korisnu knjigu Snaga ljudskih vrlina u izdanju Planetopije, spretno povezujući znanstveno utvrđene činjenice s praktičnim savjetima, anegdotalne priče s introspekcijom te pitanjima za razmišljanje i preporučenim vježbama, navodeći nas da ne samo u teoriji, već i u praksi doista potaknemo ono nabolje u sebi.

Osim što ćemo tako osnažiti sebe i učiniti svoj život kvalitetnijim, potaknut ćemo i pozitivne promjene u neposrednoj okolini. Uz dovoljno sretnih pojedinaca koji njeguju univerzalne ljudske vrline i društvo će se promijeniti na bolje.

"Autor je u svoj pogled na vrline ugradio ogromnu dozu entuzijazma, jedne od vrlina koju opisuje u knjizi. Cijeli je tekst prožet vrlo optimističnim i entuzijastičnim uvjerenjem kako ljudi imaju velik kapacitet za promjenu. Bez takvog uvjerenja knjiga vjerojatno ne bi ni bila napisana. Stoga tom entuzijazmu svakako treba zapljeskati i poželjeti da nas i same oplahne barem djelić tog pozitivnog uvjerenja", napisao je prof. dr. sc. Goran Milas, znanstveni savjetnik i redoviti profesor u trajnom zvanju.

Nikola Greb rođen je 1. travnja 1993. u Zagrebu. Uspješno se bavio šahom i borilačkim vještinama, a vrlo rano se počinje zanimati i za filozofska pitanja te ljudsku prirodu. Preddiplomski studij psihologije završio je na Hrvatskim studijima, a diplomski na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom fakulteta je sudjelovao na brojnim studentskim projektima i natjecanjima, odradio tri stručne prakse te volontirao u nekoliko studentskih organizacija. Trenutačno radi kao savjetnik za prodaju i ljudske potencijale u jednoj hrvatskoj IT tvrtki, a slobodno vrijeme provodi u učenju, čitanju, pisanju, volontiranju te općenito osobnom razvoju.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene