Iz Teatra Rugantino stiže

''Sirena i Viktorija'', raskošna komedija zabune u vremenu tranzicije koja nikako ne prolazi

Sirena i Viktorija (FOTO: PR) Sirena i Viktorija (FOTO: PR)

Sve suptilne nijanse likova Sirene i Viktorije majstorski su utjelovile dvije sjajne glumice Gordana Gadžić i Dubravka Ostojić, a zašto je izbor, također sjajnog glumca, Mladena Vasaryja za ulogu Konstantina dobitna glumačka kombinacija, publika će morati vidjeti na sceni.

Sljedeće nedjelje, 20. siječnja, u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog, na rasporedu je svečana premijera nove predstave Teatra Rugantino “Sirena i Viktorija”, komedije u kojoj će publika uživati.

Komedija “Sirena i Viktorija“ ruskog dramatičara Aleksandra Galina, do sada neizvođena u Hrvatskoj, prije svega raskošna je komedija zabune koja, kako se komad razvija, žanrovski prelazi u komičnu melodramu.

Aleksandar Galin
predstavnik je onog dramskog pravca suvremene ruske drame koji se bavi sudbinom čovjeka u situaciji ne samo materijalne bijede, već možda i važnije i bolnije, moralnog sloma čiji smo nemoćni svjedoci u tzv. procesu tranzicije, koji nikako ne prolazi. U tom smislu, Galin je naš suvremenik u svakom pogledu, a teme, likovi i situacije – našoj su kazališnoj publici bliski i prepoznatljivi.

Pogledaj i ovo Mladen Vasary - 1 U 69. godini Preminuo je Mladen Vasary, glavni junak klasika ''Družba Pere Kvržice''

Ali Galin ne gleda i ne razumijeva svijet s gorčinom i bijesom – njegovi su komadi uvijek komedije. U temeljima tih komedija je njegova plemenitost, koja u svakodnevnom i trivijalnom otkriva ljudsku suštinu svih naših nedoumica i svih naših nemoći.

Novopečena bogatašica, naizgled pobjednica tranzicijskog maratona, za svoju profesoricu engleskog, inače tipičnu žrtvu društvene tranzicije, naručuje pastuha koji za novac "ispunjava sve seksualne fantazije", ali u alkoholnoj izmaglici bira pogrešan broj i umjesto seksualnog predatora u stan im stiže – vremešni astronom, koji urušavanje idealistički ustrojenog svijeta preživljava radeći po kudama kao stilist-kinolog... Niz komičnih nesporazuma odigrava se između troje junaka Galinove komedije, koja nas, smijehom razoružane, suočava s vjerojatno najvažnijim htijenjem ljudske vrste: voljeti i biti voljen.

Sve suptilne nijanse likova Sirene i Viktorije majstorski su utjelovile dvije sjajne glumice Gordana Gadžić i Dubravka Ostojić, a zašto je izbor, također sjajnog glumca, Mladena Vasaryja za ulogu Konstantina dobitna glumačka kombinacija, publika će morati vidjeti na sceni. Režiju potpisuje beogradski redatelj Filip Grinvald, kojem je ovo prva režija u Hrvatskoj i koji je po uvjerenju tima “Sirene i Viktorije” – odlično odradio svoj posao.

Svečana premijera “Sirene i Viktorije”, predviđena je za 20. siječnja u Maloj dvorani KD Lisinski. U siječnju će se predstava još moći pogledati 24. i 31., a izvedbe u veljači su 10., 16. i 28.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene