Poslastica za fanove

Slavna britanska autorica kriminalističkih romana za nekoliko dana stiže u Zagreb

Sharon Bolton (Foto: Hal Burtenshaw) Sharon Bolton (Foto: Hal Burtenshaw) Hal Burtenshaw 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Sharon Bolton (Foto: Hal Burtenshaw) Galerija

Britanska autorica Sharon Bolton stiže u Zagreb, točnije na nadolazeći sajam knjiga Interliber.

Sharon Bolton poznata je po kriminalističkim romanima punima prijetećih gotičkih sjena nadahnutih Stephenom Kingom. Kako je u intervjuima sama isticala, inspiracija za knjige joj je rodni Lancashire i njegova povijest, a brojni detalji na tu temu se mogu pronaći upravo u svim njezinim romanima.

Pogledaj i ovo Tash Sultana 19. srpnja 2023. Kantautorica Tash Sultana na open-air koncertu u Zagrebu

Autorica će se sa svojim hrvatskim čitateljima družiti 12. studenoga na potpisivanju knjiga u knjižari Znanje u 19.30h, nakon čega će se s čitateljima preseliti u Vinyl Bar na promociju knjige i after party.

Na pitanje kako se odlučila za pisanje i što je pokrenulo njezinu stvaralačku lavinu, popularna autorica priznaje da joj je maštu potaknuo događaj kad je njezina sestra na zemljištu kraj stare crkve na sjeveru Engleske, u svom novom vrtu, pronašla ostatke ljudskih kostiju. Zapitala se što bi se dogodilo da netko slučajno otvori grob i u njemu otkrije više tijela, više nego što je istaknuto na nadgrobnom spomeniku? Ta ideja zapravo je postala radnja njezine knjige "Krvava žetva".

Dok ih reklamiraju kao kriminalističke romane, djela Sharon Bolton puna su prijetećih i gotičkih sjena nadahnutih Stephenom Kingom. Gotičkom je dan pun zamah u knjizi "U sjeni zla" koja pokazuje Bolton u njezinu dosad najboljem izdanju. Kad je 1969. godine pozornica Florence Lovelady uhitila izrađivača kovčega Larryja Glassbrooka, on je priznao krivnju za ubojstvo troje tinejdžera. No trideset godina poslije, nakon Glassbrookove smrti, Lovelady počinje sumnjati da slučaj možda nije gotov. Dok ponovno istražuje ono što se doista dogodilo, mora prihvatiti da su mračne sile još uvijek u igri. Nije riječ o spoileru kad otkrivamo da je i vještičarstvo tema – mjesto radnje je Pendle, poznat po suđenjima iz 17. stoljeća, a knjiga istražuje i stavove društva prema onima koje smatra "drugačijima“.

Neki od naslova ove autorice su Krvava žetva, Male prljave laži, Voli me ne boli me i u Sjeni zla. 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene