Britanska autorica Sharon Bolton stiže u Zagreb, točnije na nadolazeći sajam knjiga Interliber.

Galerija


Sharon Bolton poznata je po kriminalističkim romanima punima prijetećih gotičkih sjena nadahnutih Stephenom Kingom. Kako je u intervjuima sama isticala, inspiracija za knjige joj je rodni Lancashire i njegova povijest, a brojni detalji na tu temu se mogu pronaći upravo u svim njezinim romanima.

Vezani članci Naplata parkiranja u Zagrebu, ilustracija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Milan Bandić ponovno želi uvesti naplatu parkiranja u cijelom Zagrebu, HSLS pozvao stranke da se usprotive Zapalio se stan na 9. katu u Vlaškoj ulici u Zagrebu - 1 Zapalio se stan na 9. katu: U Zagrebu gorio neboder, na terenu 33 vatrogasca

Autorica će se sa svojim hrvatskim čitateljima družiti 12. studenoga na potpisivanju knjiga u knjižari Znanje u 19.30h, nakon čega će se s čitateljima preseliti u Vinyl Bar na promociju knjige i after party.

Na pitanje kako se odlučila za pisanje i što je pokrenulo njezinu stvaralačku lavinu, popularna autorica priznaje da joj je maštu potaknuo događaj kad je njezina sestra na zemljištu kraj stare crkve na sjeveru Engleske, u svom novom vrtu, pronašla ostatke ljudskih kostiju. Zapitala se što bi se dogodilo da netko slučajno otvori grob i u njemu otkrije više tijela, više nego što je istaknuto na nadgrobnom spomeniku? Ta ideja zapravo je postala radnja njezine knjige "Krvava žetva".

Dok ih reklamiraju kao kriminalističke romane, djela Sharon Bolton puna su prijetećih i gotičkih sjena nadahnutih Stephenom Kingom. Gotičkom je dan pun zamah u knjizi "U sjeni zla" koja pokazuje Bolton u njezinu dosad najboljem izdanju. Kad je 1969. godine pozornica Florence Lovelady uhitila izrađivača kovčega Larryja Glassbrooka, on je priznao krivnju za ubojstvo troje tinejdžera. No trideset godina poslije, nakon Glassbrookove smrti, Lovelady počinje sumnjati da slučaj možda nije gotov. Dok ponovno istražuje ono što se doista dogodilo, mora prihvatiti da su mračne sile još uvijek u igri. Nije riječ o spoileru kad otkrivamo da je i vještičarstvo tema – mjesto radnje je Pendle, poznat po suđenjima iz 17. stoljeća, a knjiga istražuje i stavove društva prema onima koje smatra "drugačijima“.

Neki od naslova ove autorice su Krvava žetva, Male prljave laži, Voli me ne boli me i u Sjeni zla.