Serija "Tales of the City" ukazuje na probleme rasizma i bolesti unutar gej zajednice, progovara o transfobiji i policijskoj brutalnosti prema transrodnim osobama.

Galerija


Drama "Tales of the City" remake je istoimene, popularne serije iz 1993. koja je nastala prema romanima Armisteada Maupina i progovara o položaju LGBT zajednice. 

Vezani članci Olympia Dukakis Oskarovka koju pamtimo iz filma "Čelične magnolije" preminula je u 89. godini Film Početak - 2 Sumnjali su u njegovu ideju pa se dokazao golemim profitom, a otpočetka je znao tko će mu biti glavni adut

Radnja počinje povratkom Marry Ann-Singleton u San Francisco na rođendansku zabavu Anne Madrigal kod koje je nekad živjela, a sa sobom povede i muža Roberta kako bi ga upoznala s ljudima koji su niz godina bili njezina obitelj. Marry strepi od toga jer se želi pomiriti i s kćeri Shawnom koju je posvojila sa svojim bivšim suprugom Brianom, a napustila ju je prije više od 20 godina. Pritom saznaje da su svi njezinoj kćeri tajili jednu važnu informaciju i isprva smatra da to nije bilo u redu. 

Serija prati i Michaela i njegovog puno mlađeg dečka Bena te se radnja vraća u 50-e godine i saznajemo kako je Anne bilo živjeti kao transrodna žena i kakvu veliku tajnu krije. Također, otkriva se kako je došla do kuće u kojoj je pružila sklonište mladim ljudima.

"Tales of the City" ukazuje na probleme rasizma i bolesti unutar gej zajednice, progovara o transfobiji i policijskoj brutalnosti prema transrodnim osobama. Ističe privilegije pojedinih pripadnika društva koji šute umjesto da djeluju i priskoče u pomoć onima koji nemaju lagodan život kao oni. Potiče i te ljude da prekinu šutnju i povuku poteze koji će promijeniti stanje u društvu na bolje. 

Glavne uloge tumače zvijezda filma "Zapravo ljubav" Laura Linney, Olympia Dukakis, koja je preminula 1. svibnja ove godine, i Paul Gross i zanimljivo je da su oni glumili i u seriji "Tales of the City" iz 1993. te su ponovno reprizirali svoje likove 2019.

Uz njih glume Elliot Page, poznati transrodni glumac koji je nedavno dobio veliku podršku javnosti i slavnih faca nakon što je pokazao kako izgleda pet mjeseci od promjene spola i operacije uklanjanja grudi.

U seriji se pojavljuju i Charlie Barnett, Murray Bartlett i Barbara Garrick. "Tales of the City" ima 10 epizoda i dobila je odlične ocjene gledatelja i svidjelo im se što je ljubav prikazana na mnogo načina te su istaknuli da se lako poistovjetili s likovima. Njihove priče su ih dirnule. 

Ipak, dijelu publike, odnosno starijim generacijama je draža verzija serije iz 1993. te su pojasnili da ostaje uz original.