odmor uz knjigu

Priča o bludnici koja postaje sluškinja osvojila je brojnu publiku, nitko ne bi rekao da se radi tek o prvom romanu ove autorice

Naslovnica knjige Kupina i divlja ruža Naslovnica knjige Kupina i divlja ruža Foto: PR

Roman "Kupina i divlja ruža" je sjajno prikazao odnose među likovima, a spisateljica Sonia Velton je dala odličan prikaz vremena u kojem se radnja odvija.

Odvjetnica Sonia Velton odrasla je na Bahamima i u Velikoj Britaniji, a nakon što je jedno vrijeme radila u odvjetničkoj tvrtki odlučila se okušati i kao autorica romana. Njezin prvijenac "Kupina i divlja ruža" objavljen je nedavno i na hrvatskom jeziku, a radi se o knjizi koja prati zanimljive događaje smještene u sredinu 18. stoljeća.

Pogledaj i ovo Knjiga Moja voljena žena Na prvu običan par Popularni krimić otkriva jezive tajne mladog bračnog para: Kad prekrše pravilo, osveta je strašna

Kad Esther Thorel, supruga hugenotskog tkalca svile, spasi Saru Kemp od javne kuće, uvjerena je da postupa u skladu s Božjom voljom. Sara ne vjeruje da je bolje biti sluškinja nego bludnica, ali je mogućnost da umakne gramzivoj gospodarici predobra da bi je odbila.

U visokoj kući Thorelovih u Spitalfieldsu, čiji tavan ispunjava neobičan ritam tkalačkog stana, dvije žene uspostavljaju zbunjujuće prijateljstvo. Fizička prisnost kupanja i odijevanja nije u skladu sa stvarnošću: Sara prezire sljepoću svoje gospodarice za licemjerje njezinog kućanstva, a Esther je previše zaokupljena vlastitim tajnama da bi u Sari vidjela bilo što osim još jednog načina da pokaže milosrđe.

Estherinu pozornost privlači svila. Godinama je slikala uzorke, sanjajući da će ih njezin suprug jednoga dana istkati te pretvoriti u stvarnost. Kad se on nasmijao njezinoj ambiciji, Esther je nesvjesno pokrenula niz događaja koji će promijeniti sudbinu čitavog kućanstva Thorelovih te postaviti scenu za konačan obračun između nje i Sare.

Roman je sjajno prikazao odnose među likovima, a spisateljica je dala odličan prikaz vremena u kojem se radnja odvija. Sudeći i prema kritikama svjetskih medija, čini se kako ćemo ovu autoricu pratiti još dosta vremena.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene