"Hachiko - priča o psu" film je u kojem je Richard Gere odigrao jednu od glavnih uloga i u kojem se našao u ulozi producenta.

Galerija


Rijetki su oni koji nisu pustili barem jednu suzu na dramski film iz 2009. godine naziva "Hachiko - priča o psu", koji je zapravo nastao prema adaptaciji japanskog filma "Hachikō Monogatari" snimljenog 1987. godine.

U središtu radnje nalazi se pas Hachiko iz pasmine akita koji je u Japanu živio 1920-ih godina, no u filmu iz 2008. godine priča je smještena u modernije američko doba, za što su se pobrinuli režiser Lasse Hallström, scenaristi Stephen P. Lindsey i Kaneto Shindo te producent Richard Gere, kojeg gledamo i u glavnoj ulozi kao Parkera Wilsona.

On slučajno nalazi na izgubljenog psića i odlučuje ga povesti kući na neko vrijeme. No novi vlasnik i štene se s vremenom sve više zbližavaju i njihova veza postaje neraskidiva. Zajedno su stvorili zajedničku rutinu koja jednog dana biva prekinuta tužnim događajem, kada se Parker ne pojavi na kolodvoru gdje ga je Hachi čekao svakog dana. I nije odustao, sljedećih devet godina čekao ga je na istom mjestu, u isto vrijeme, ali bez uspjeha.

U stvarnom životu Hachiko se devet godina vraćao na japansku postaju Shibuya, gdje je čekao da se njegov vlasnik pojavi do 1935. godine. Tamo se danas nalazi njegov brončani kip, kao podsjetnik na dirljivu priču o ljubavi i odanosti. Njegova je replika 2012. godine osvanula i na američkom trgu Woonsocket Depot u Rhode Islandu, gdje je film bio sniman. 

Richard Gere ovaj je film odlučio snimiti iz jednog posebno razloga. Naime, odlučio je pronaći projekt na kojem će raditi, a koji će nakon završetka moći gledati u društvu s tada malenim sinom Homerom, koji je tada imao samo 9 godina.  

Od isklesanog DiCaprijeva torza malo je ostalo, a umalo je ''izgubio'' i kupaće, pa su fotografi snimili i više nego što su očekivali