treća sezona serije "True Detective"

Napeta priča i vrhunske glumačke izvedbe: Krimić koji će vas zgrabiti već u prvoj minuti

True Detective (Foto: HBO) True Detective (Foto: HBO) Foto: HBO

Kad se prije četiri godine na malim ekranima pojavila HBO-ova serija “True Detective”, publika i kritika s oduševljenjem su prihvatili ovu antologijsku krimi televizijsku poslasticu, a Matthew McConaughey i Woody Harrelson za svoje su uloge zasuti hvalospjevima i nagradama.

Puno se stoga očekivalo od autora serije Nica Pizzolattoa, no za razliku od prve, druga je sezona podijelila kritiku i publiku. McConaugheyja i Harrelsona 2015. zamijenili su Colin Farrell i Vince Vaughn, koji nisu uspjeli ponoviti uspjeh svojih prethodnika.

Pogledaj i ovo Castle Rock (Foto: Instagram) "Castle Rock" Druga sezona hit-serije donosi pravu kingovsku atmosferu jesenjeg sivila, jeze i mističnog prokletstva

Nedovoljno kemije među glavnim likovima i konfuzna radnja nisu naišli na plodno tlo kod obožavatelja serije. Možda je zbog toga između druge i treće sezone prošlo čak tri godine, no koji god razlog bio u pitanju, jedno je sigurno. Čekanje se isplatilo.

Treća sezona “True Detective” vraća se korijenima. Mahershala Ali i Stepehen Dorff maestralno glume detektivski dvojac koji početkom osamdesetih pokušava riješiti misteriozan slučaj nestanka 12-godišnjega dječaka i njegove 10-godišnje sestre u gradu West Finger u Arkansasu.

Radnja se paralelno odvija u tri vremenska perioda pa tako uz kriminalistički misterij pratimo i kako je slučaj koji ga proganja desetljećima utjecao na poslovni i privatni put danas umirovljenog detektiva Waynea Haysa.

Iako su dosad prikazane samo tri od sveukupno osam epizoda, već nakon nekoliko minuta prve epizode jasno je kako je “True Detective” ponovno uspio pronaći dobitnu formulu. Priča o nestanku brata i sestre smještena je u sirotinjske predjele američkog juga, a kroz nju se provlače i danas aktualna pitanja rase i socijalne nejednakosti.

Fascinantno je gledati kako Mahershala Ali (nominiran za Oscara u “Green Book”) pomoću fantastično uvjerljive šminke suvereno tumači isti lik u tri različita razdoblja života. Vrhunski posao odradili su i Scoot McNairy i Carmen Ejogo u sporednim ulogama, a nadamo se kako će u epizodama koje slijede više prostora dobiti i Stephen Dorff u ulozi Alijeva detektivskog partnera.

Ne dajte da vas druga sezona obeshrabri, treća sezona serije „True Detective“ napeta je i nepredvidljiva krimi drama koja će vas prikovati uz male ekrane od prve do posljednje minute.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene