"Dead to me"

Nestabilne žene utopljene u litrama margarita junakinje su nove hit serije koja obara s nogu

Dead to me (Foto: IMDB) Dead to me (Foto: IMDB) IMDB 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Dead to me (Foto: IMDB) Christina Applegate i Linda Cardellini (Foto: Getty Images) Christina Applegate i Linda Cardellini (Foto: Getty Images) Dead to me (Foto: IMDB) Dead to me (Foto: Getty Images) Dead to me (Foto: IMDB) +0 Dead to me (Foto: Getty Images) Galerija

U moru hvaljenih HBO-ovih serija već neko vrijeme nismo imali užitak pogledati jednako uspješnu Netflixovu TV priču. Ipak, čini se da se čekanje isplatilo jer je crnohumorna komedija „Dead to me“ upravo obnovljena za drugu sezonu, a gledateljstvo diljem svijeta slavi. Mračna serija o ubojstvu, tugovanju i prijateljstvu oduševila je publiku, ali i kritiku, te je tako postala ovogodišnji Netflixov hit.

Serija o bliskom prijateljstvu dvije sredovječne žene, jedne udovice, a druge hipijevke koja čuva veliku tajnu, oduševila je publiku i postala jedna od najhvaljenijih serija 2019. godine.

Pogledaj i ovo The Handmaid\'s Tale (Foto: George Kraychyk - © 2018 Hulu) "Sluškinjina priča" Distopijski prikaz brutalnosti totalitarizma ponovno na malim ekranima: Počela treća sezona hit-serije

Nakon što se gledateljstvo razočaralo finalnom sezonom „Igre prijestolja“, „Dead to me“ došla je kao naručena. Visokokvalitetna serija od deset epizoda po 30 minuta, sa sjajnom glumačkom postavom i inovativnim scenarijem koji istovremeno šokira, ali i nasmijava. Uspjeh je bio zajamčen.

Radnja je naizgled jednostavna – dvije nesretne žene upoznaju se u grupi za podršku gdje se uče nositi sa svojom boli zbog preminule drage osobe. Iako karakterno različite, iskra prijateljstva brzo plane. Jedna je izgubila muža kojeg je netko udario autom i ostavio na cesti da umre, a druga oplakuje pet spontanih pobačaja. Ipak, jedna od njih čuva vrlo mračnu tajnu koja objašnjava mnogo nesretnih okolnosti u njihovim životima, a gledatelj će se ubrzo uvjeriti da njihov „slučajni“ susret i nije bio baš prst sudbine, već nešto posve drugo.

Povratnica Applegate i "nikad glavna glumica" Cardellini

Nakon dugogodišnje pauze na crvene tepihe vratila se Christina Applegate, glavna junakinja serije koja glumi udovicu Jen, ogrizlu u cinizam i sarkazam koji upotrebljava kao štit od emocija koje osjeća. Pokušava sačuvati zdrav razum istovremeno se opijajući, ne spavajući i odgajajući djecu, uz pokoji izljev bijesa.

Njezinu prijateljicu i supatnicu koja joj iznedana dolazi u život glumi odlična Linda Cardellini. Linda je prije nekoliko godina postala popularna zahvaljujući seriji „Bloodline“, a prije toga se pojavljivala u mnogim filmovima, no bez zapaženijih uloga.

Ove dvije lijepe i talentirane glumice ne spadaju na listu najvećih zvijezda Hoolywooda, no možda je baš zbog toga njihov šarm u „Dead to me“ istaknutiji. Izražajne glumačke izvedbe te opipljiva kemija između dvije glumice stvorile su fantastičan dvojac bez kojeg ova serija, unatoč sjajnom scenariju, ne bi funkcionirala tako dobro.

Linda je vrckava, slobodna duša koja je emocionalno nestabilna iz cijelog niza razloga, ovisna o svom bivšem dečku i potpuno nesamostalna, dok je Christina više no uvjerljiva kao ogorčena majka dvojice sinova, koja voli psovati, a obožava margarite.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bartender, Mommy needs a cocktail.

Objavu dijeli Dead to Me (@deadtome)


Crni humor koji grije dušu

Idilična scenografija kalifornijskih bogatih predgrađa, s velikim kućama, bazenima i uređenim vrtovima savršena je pozadina za crnohumornu komediju s elementima krimića. Kalifornijsko sunce kao da će publici pred očima rastopiti sve tajne i maske koje ljudi nose te razotkriti skrivene motive koji ih pokreću.

Odlike koje razlikuju ovu seriju od mnogih drugih svakako su pomalo iščašen smisao za humor, bizarne situacije i vrlo brzo razvijanje radnje koja, iako vrlo životna, zbog malih twistova i neobičnih zapleta, postaje uvrnuta.

Crni humor, vrlo često mračan, zabavit će vas, a i zainteresirati za daljnje događaje u životima likova ove serije, sve redom nestabilnih ljudi. Psihički problemi, nošenje s traumama, izdaje, razočaranja, prijateljstvo i ljubav u „Dead to me“ začinjeni su litrama koktela i s još više sarkazma. Idealno TV štivo za sve one koji ne vole sladunjave komedije niti klasične drame, već traže i zabavu i kvalitetnu priču u jednome.

U samo pet sati publika će se smijati, čuditi i anticipirati preokrete, a jedno je sigurno – baš svaki put će se iznenaditi. Odlična serija za one koji vole bingati sve epizode u jednom dahu, a svojom kratkom formom zadovoljit će i one s nešto manje vremena na raspolaganju.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene