Istinit događaj

Šokantna i nesvakidašnja priča: Zatvorski bijeg, seks, ljubavni trokut i bezbroj šokova u samo 7 epizoda

"Bijeg iz Dannemore" (Foto: Profimedia) profimedia 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Galerija

Već se dugo govori kako su TV produkcije serija i miniserija u posljednjih desetak godina dostigle potpuno nove razine izvrsnosti, pa po kvaliteti pariraju ili čak nadmašuju mnoge holivudske visokobudžetne filmove. Jaka glumačka postava, s mnogim slavnim imenima, sjajna fotografija i odlična produkcija danas postaju temelj svake uspješne serije. „Bijeg iz Dannemore“ nije iznimka.

Miniserija u trajanju od sedam epizoda ''Bijeg iz Dannemore'' televizijska je adaptacija šokantne istinite priče koja je potresla SAD 2015. godine, a sada oduševljava gledatelje. Nesvakidašnja priča o ljubavi, okrutnosti, životnim izazovima i okorjelim kriminalcima pravi je vrtlog preokreta i uzbuđenja pa svakoga tko se odluči sedam sati posvetiti toj miniseriji – ostavlja prikovanoga uz TV.

Pogledaj i ovo The Handmaid\'s Tale (Foto: George Kraychyk - © 2018 Hulu) "Sluškinjina priča" Distopijski prikaz brutalnosti totalitarizma ponovno na malim ekranima: Počela treća sezona hit-serije

Scenarij serije napisan je samo dva mjeseca nakon što se šokantna priča u stvarnom životu privela svom dramatičnom kraju, što dokazuje koliko je intrigantna.

Seks kao oruđe bijega

Sve je počelo kada je zaposlenica zatvora na sjeveru savezne države New York pokleknula pod čarima – dvojice okorjelih ubojica i zatvorenika. Ova romansa „ utroje“ pokrenula je niz šokantnih događaja. „Bijeg iz Dannemore“ nevjerojatan je dokaz toga da seks može biti okidač i motiv za doista nevjerojatne radnje. Pa i organiziranje bijega iz zatvora.

Benicio Del Toro i Paul Dano tumače potpuno različite karaktere, zatvorenike koji iako generacijski i karaktero različiti, jedno u drugome pronalaze zatvorske srodne duše i postaju bliski prijatelji, ali i suučesnici u avanturi života – bijegu iz zatvora u kojemu služe doživotnu kaznu.

Osim slavnog dvojca, tu je i Patricia Arquette, koja tumači glavni ženski lik serije, anti-femme fatale Tilly Mitchell, nesretnu sredovječnu ženu koja je u beznadno laka i beznadno zaljubljiva.

Sjajan glumački trio „Bijega iz Dannemore“ iznimno uvjerljivim izvedbama i kompleksnim ličnostima uvlači gledatelja u svoj svijet, pa je ovo jedna od miniserija u koju će se publika moći potpuno uživjeti. Navijati, smijati se, šokirano promatrati, pa čak i suosjećati s karakterima koji, blago rečeno, nisu osobe prema kojima biste trebali osjećati empatiju.

Život piše najluđe romane

Miniserija osim nevjerojatne radnje ima i neočekivanog redatelja. Slavni komičar i filmski glumac Ben Stiller ovaj se put pronašao u ulozi redatelja mračne zatvorske drame i oduševio. Vizualno vrlo uvjerljiva zatvorska svakodnevnica, ilustrirana mentol zelenim rešetkama i beskrajnim nijansama zagasite sive, dojmljivo dočarava ambijent iz kojeg su zatvorenici Sweat (Dano) i Matt (Del Toro) odlučili pobjeći.

Iako je tema bijega iz zatvora već sto puta prežvakana, ova miniserija svojim pristupom, ali i pričom odudara od prosjeka. Ovdje doista vrijedi ona – „život piše romane.“ Odmah u prvoj epizodi, koja tradicionalno u serijama bude spora i uvodna, gledatelj će se duboko saživjeti sa sudbinama likova, a uslijedit će i prva iznenađenja.

Naturalistički prikaz života na hladnom sjeveru države New York odlično se spaja sa surovošću zatvorskog dana. Jedno se spaja u drugo, pretapa i stvara genijalan miks vrlo zanimljive radnje i vizualno dojmljive atmosfere.

Serija „Bijeg iz Dannemore“ za svaku je preporuku, ako je odlučite pogledati –nećete požaliti. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene