"priča o igračkama 4"

Na kino platna vratili su se junaci omiljenog Pixarovog crtića: Što ovog puta očekuje Woodyja i Buzza?

Priča o igračkama 4 (Foto: Profimedia) Priča o igračkama 4 (Foto: Profimedia) profimedia 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Priča o igračkama 4 (Foto: Profimedia) Priča o igračkama 4 (Foto: Profimedia) Priča o igračkama 4 (Foto: Profimedia) Priča o igračkama 4 (Foto: Profimedia) Priča o igračkama 4 (Foto: IMDB) Priča o igračkama 4 (Foto: IMDB) +0 Priča o igračkama 4 (Foto: IMDB) Galerija

Devet dugih godina trebalo je čekati da ponovno ožive likovi omiljenog Pixarovog animiranog filma, „Priča o igračkama“. Slavni junaci Woody, Buzz i Bo Peep i ovog su nas puta poveli na put za pamćenje njihovim svijetom pješčanika, dječjih soba i antikvarijata, a jedno je sigurno – čak niti nakon 24 godine od premijere prvog nastavka, ova saga o igračkama ne gubi na šarmu. Upravo suprotno.

Deset godina od posljednjeg nastavka, u kinodvorane diljem svijeta 20.6. vratili su se svim generacijama dobro znani junaci „Priče o igračkama“. Četvrti dio jednog od najuspješnijih animiranih filmova svih vremena iz Disney Pixar magičnog studija još jednom je potvrdio kultni status ove priče u povijesti kinematografije, ali i u srcima gledatelja.

Pogledaj i ovo Judy (Foto: IMDB) Maestralna glumačka izvedba Dirljiva priča o posljednjim danima posrnule Judy Garland film je koji se ne propušta

„Priča o igračkama“ prvi puta je na filmskom platnu oživjela davne 1995., a ujedno je to i prvi potpuno digitalni dugometražni igrani film, kao i prvi film produkcijske kuće Pixar, diva animacije.

Bezvremenska saga o prijateljstvu, odanosti i ljubavi ispričana kroz živote i svakodnevne avanture dječjih igračaka prošla je dalek put od svojeg početka. Od dječje sobe, preko ulica grada, igraonice pa sve do antikvarijata i lunaparka – svaki nastavak donio je nešto novo, inovativno i jednako čarobno. „Priča o igračkama 4“ u tom slijedu nije iznimka.

Ovoga puta kauboj Woody, Buzz Svjetlosni i pastirica Bo Peep odlaze ne samo iz dječje sobe svojih vlasnika, već i iz grada u kojem žive, te u pretrpanom obiteljskom kamperu odlaze na putovanje života. Djevojčica Bonnie, njihova malena vlasnica, kreće u školu, a kako bi joj prilagodba bila lakša pronašla je i prvog prijatelja – Vilička.

Plastična žlicovilica Viličko prolazi kroz ozbiljnu krizu identiteta, a u prihvaćanju njegove nove, vrlo važne, uloge u životu malene Bonnie pomažu mu upravo ostale igračke, stari junaci ove sage koje su već zadobile ljubav gledatelja kroz dugi niz godina.

Osim novih prijatelja, tu su i oni stari, pa se tako na filmsko platno vratila pastirica Bo Peep, porculanska ljepotica s tri ovčice koja se iz smjerne curice pretvorila u pravu samosvjesnu ženu zaljubljenu u život.

U hrvatska je kina ovaj film došao u sinkroniziranoj verziji, no iako će mnogi gledatelji na sami spomen sinkronizacije okretati očima, u ovom slučaju za to doista nema razloga. Činjenica da sama produkcija Disney/Pixara odabire i odobrava izbor glasova koji će sinkronizirati original filma na druge svjetske jezike govori dovoljno o tome koliko se pomno biraju glasovi za kultne likove.

U hrvatskoj verziji – sinkronizacija je sjajna. Krešimir Mikić kao Woody i Ranko Zidarić kao Buzz udahnuli su život u svoje likove i približili ih najmlađoj domaćoj publici, a njihove glumačke vještine zadovoljit će i najveće skeptike među odraslima. Odlične interpretacije, izražajna gluma i saživljenost s karakterima likova osigurale su da „Priča o igračkama“ na „domaći način“ nimalo ne zaostaje za originalom u kojem glasove posuđuju Tom Hanks i Tim Allen.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Check out these new posters inspired by #ToyStory4! The toys are back in theaters on June 21. 🎨: @ad_illustrator, @vincentaseo, @sg_posters, @tracieching, @markomanev

Objavu dijeli Toy Story 4 (@toystory)


Uz Buzza i Woodya, tu su i likovi Vilička i Bo Peep, kojima glasove daju odlični Živko Anočić i Barbara Prpić.

Živko Anočić u ulozi preplašenog Vilička odličan je. Svojom plahom, treperavom bojom glasa i pomirljivim tonom naivca, Anočić uspjeva novi lik „Priče o igračkama“ približiti publici u toj mjeri da ona brine, strepi i navija za njega. Suosjeća s njegovim neurozama te nauči voljeti njegovu histeriji sklonu narav.

Barbari Prpić povjerena je uloga zgodne porculanske lutkice, plavokose Bo Peep koja je davno izgubljeni lik „Priče o igračkama“. Iako je ova filmska saga prepoznatljiva po Woodyu i Buzzu, zapravo je Bo prava i jedina junakinja ovog nastavka. Disney Pixar je njezinim likom svakako potvrdio trend stavljanja jakih ženskih likova u prvi plan. Samosvjesna, slobodna i neustrašiva, iz malene pastirice Bo se pretvorila u ženu koja zna što želi i kako to postići. Feminizam u crtiću? Potencijalna katastrofa, ali ne i u „Priči o igračkama 4“.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tickets for #ToyStory4 are now available! Get yours now and see the film in theaters June 21! (Link in bio)

Objavu dijeli Toy Story 4 (@toystory)


Jedna od najprepoznatljivijih odlika Pixarovih filmova upravo je njihova životnost i praćenje trendova. Kako društvo postaje osvještenije o pitanjima borbe za ženska prava, sa sve više snažnih žena u politici, medijima, Hollywoodu, tako i Pixar zna da je vrijeme da i ženski likovi dobiju svojih pet minuta slave. I to ne rade izvještačeno ili pod prisliom, već iskreno i poticajno. Lijepo je znati da će djeca u filmu moći pronaći uzor, a od zajedničkih avantura ovih igračaka velikog srca učiti o vrijednostima zajedništva, prijateljstva i prihvaćanja životnih promjena.

Vizualni identitet ove sage nije se puno promijenio, kao i uvijek, animacija je fantastična i vrlo uvjerljiva, a očito je i da se pozornost pridavala i najmanjim detaljima poput niti tkanine, patini metala i zalascima sunca u tisuću nijansi.

Iako „Priča o igračkama 4“ možda nije ostvarenje jednako genijalno kao treći nastavak od prije deset godina, svejedno je visokokvalitetan film u kojem će svi uzrasti moći pronaći nešto što će im se svidjeti. Crni humor, malo morbidnosti, elementi horora, dječje dogodovštine i nježni osjećaji – kombinacija koja jamči uspjeh.

„Priča o igračkama“ jedna je od rijetkih saga koja iz nastavka u nastavak postaje sve bolja i bolja, a ne gora i gora. Užitak za gledanje i za mališane i za nešto starije gledatelje. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene