Ljubavna priča

Emocije kao plesni pokret: Baletna izvedba project love u zagrebačkom HNK-u

Project love (Foto: Karla Jurić i Matej Jurčević) Project love (Foto: Karla Jurić i Matej Jurčević) Karla Juri? i Matej Jur?evi? 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Project love (Foto: Karla Jurić i Matej Jurčević) Project love (Foto: Karla Jurić i Matej Jurčević) +0 Project love (Foto: Karla Jurić i Matej Jurčević) Galerija

Premijerna izvedba odigrat će se uz sklopu projekta project love.

U beskonačnom nizu definicija koje nam imaju odgovoriti na vječito pitanje "Što je ljubav?", niti jedna se ne čini dostatnom. Premda se doima jednostavnom, tako bliskom i svakodnevnom, ljubav je gotovo nemoguće objasniti riječima.

No ljubav i nije stvorena da se utiskuje u šture okvire definicija, jednadžbe i pravila, ona je tek vrtlog pomiješanih emocija koje se rađaju, nestaju i ponovno vraćaju, uvijek bez kontrole, dnevnih redova i planova.

Ljubav je blizina, ali i razdvojenost. Ljubav je žudnja, nedostajanje, blaženstvo, ushit, brižnost, zanos, ali i razočaranje. Ljubav je sigurnost, ali i nemir, ljepota i bol, rastanak i sjećanje. Ljubav je univerzalni jezik koji svi nekako, instinktivno, razumijemo bez previše truda. Ljubav je jezik koji možemo govoriti bez riječi. Možemo ga pričati samo mislima, pogledima ili pokretima.

Da se ljubav zbilja može najbolje ispričati bez ijedne riječi, tek pogledima i pokretima, u jedinstvenoj će baletnoj izvedbi dočarati nacionalni prvak baleta zagrebačkog HNK Tomislav Petranović i prvakinja baleta zagrebačkog HNK-a Iva Vitić Gameiro.

Premijerna izvedba odigrat će se u sklopu projekta project love, a priču o ljubavi, o žudnji, nemiru, rastanku i sjećanju Tomislav i Iva otplesat će u duetu pod koreografskom režijom ravnatelja Baleta zagrebačkog HNK-a Leonarda Jakovine.

Glavna okosnica baletne izvedbe na daskama zagrebačkog HNK-a pretočit će tako sve emocije u plesni pokret i dočarati sve nedodirljive i riječima neobjašnjive strane ljubavi, i nemir i sigurnost, i žudnju i rastanak, ispričat će priču o ljubavi kao osjećaju koji prodire duboko i iza sebe ostavlja neizbrisiv trag.

1/17 >> Pogledaji ovu galeriju Kathy Donnert (Foto: Screenshot Nova TV) Kathy Donnert (Foto: Screenshot Nova TV) Kathy Donnert (Foto: Facebook) Kathy Donnert (Foto: Screenshot Nova TV) +12 Kathy Donnert (Foto: Screenshot Nova TV) Celebrity Kathy se ne zaboravlja lako: Podsjetimo se što joj je Bilman rekao nakon što je vidio njezin nastup

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene