Nova predstava

Politička satira postavljena na kazališne daske: Pripremite se za kazališni spektakl!

Mali noćni razgovori ljevice i desnice Mali noćni razgovori ljevice i desnice 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Mali noćni razgovori ljevice i desnice Mali noćni razgovori ljevice i desnice +0 Mali noćni razgovori ljevice i desnice Galerija

Nikako ne propustite Male noćne razgovore ljevice i desnice.

Mali noćni razgovori ljevice i desnice najnoviji su kazališni projekt u kojem će prvi put znamenite hrvatske povijesne rasprave dobiti i svoj kazališni oblik.

Ovog zahtjevnog i izazovnog posla redateljski se poduhvatio Želimir Mesarić, prokušani redateljski znalac koji nakon dužeg vremena preuzima redateljski jedan projekt, a dramaturginja je Mira Muhoberac. Dujmovićev tekst govori o dva umirovljenika iz Novog Zagreba koji čekajući lift započinju konverzaciju i ubrzo se vidi da je jedan naglašeno lijevog, a drugi desnog svjetonazora. Dva susjeda umirovljenika tako svaku noć pretresaju povijesne teme koje Hrvati do kraja nikad nisu raspravili. U početku se osjetio strah, kalkuliranje, no na kraju obojica shvaćaju da u tim godinama nemaju više što izgubiti.

''Sjajan Dujmovićev predložak postavili smo kao TV debatu dvojice povjesničara jer mi se ta forma činila izvrsnom za kazališni okvir. Dijalozi su sjajni, Mira Muhoberac likove je sjajno izbrusila, a glumačka ekipa je izvrsna. Po meni ovo je više od predstave, ovo je pokušaj ne samo jednog dijaloga, nego pokušaj jedne šire edukacije s jedne strane i korak prema pomirenju dviju strana. Dakako da jedna predstava ne može pomiriti zavađenu Hrvatsku, ali može argumente jedne i druge strane staviti na stol i pokazati da se u konačnici te dvije opcije mogu naći na istoj strani. To je ključna poruka koju bih volio da komunicira ova predstava. Intimno izmirenje uvjetovano zalogom budućnosti mlađih generacija'', rekao nam je u dahu redatelj Mesarić.

U predstavi igraju Vinko Kraljević (ljevičar), Tomislav Martić (desničar), Lucija Dujmović (TV voditeljica) i Petra Tunjić, (kći “desnog“ sugovornika), a na pozornici će se pojaviti i poznati hrvatski glazbenici koji će otpjevati svoje najveće hitove, slaveći doček Vatrenih.

Predstava će u Zagrebu igrati u Centru za kulturu Trešnjevka, a premijera je 26. rujna.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene