Princ Charles nije bio oduševljen što se njegova supruga pojavila na pozornici Royal Opera Housea u Londonu, a neki detalji događaji prikazani u seriji "The Crown" krivo su interpretirani.

Galerija


Nova sezona serije "Kruna" otkrila je dosad nepoznate detalje o vezi britanskog princa Charlesa i Diane Spencer, a dok se mnogi prepiru koji su od njih lažni, a koji su se zaista dogodili, istražili smo pozadinu jedne od najzanimljivijih scena. Princeza Diana, koju je utjelovila Emma Corrin, u jednoj epizodi iznenadi princa na njegov rođendan tako da se na pozornici kazališta pojavila s baletanom Wayneom Sleepom s kojim je plesala na pjesmu "Uptown Girl", Billyja Joela.

Vezani članci Princeza Diana i princ William Procurila dosad neviđena snimka trogodišnjeg princa Williama i princeze Diane, pokazuje kako su živjeli iza zidova palače Princ Charles Uskoro će postati kralj, a u mladosti se zamalo oženio svojom rođakinjom? Cijela priča otkrivena je u novoj knjizi

Pokojna princeza zaista je iznenadila svog supruga takvim plesom, no to nije bilo za njegov rođendan kako je prikazano u seriji. Ples se dogodio na privatnom događaju u Royal Opera Houseu u Londonu u prosincu 1985. godine. Na zabavi su bili brojni uglednici, a radi se o godišnjem događaju na kojem se okupljaju brojne zvijezde.

Diana je tjednima prije toga u tajnosti vježbala s baletanom Sleepom, a upravo ona mu je i prišla s idejom. "Charles je trebao biti u publici i Diana ga je htjela iznenaditi, sve je bilo u tajnosti organizirano. Kada je došla na prvu probu samo sam promislio da je previsoka za mene i da će se svi smijati. Već onda je odabrala pjesmu, a brzo sam shvatio da ima sjajan smisao za humor i dobro smo se zabavili", rekao je baletan godinama kasnije u intervjuu za Guardian.

"Publika je bila oduševljena kada se Lady Di pojavila na pozornici. Nitko to nije očekivao. Otplesali smo neobičnu točku koja je bila kombinacija raznih plesova, a cijelo sam vrijeme na umu imao da plešem s budućom britanskom kraljicom", dodao je baletan. Istaknuo je kako je Diana obožavala slobodu koju je imala u plesu, a bilo joj je drago da su sve izveli daleko od očiju javnosti.

Iako su svi bili opčinjeni Dianom i osam je puta pozivali na bis, jedino princ Charles nije bio oduševljen. Ostatak večeri je bio navodno hladan i držao se podalje od svega, dok su Dianu svi fotografirali i hvalili je. Charlesu se navodno sve to nije svidjelo jer točka nije priličila članici kraljevske obitelji.

Fotografije plesa u javnost su izašle tek 1995. godine. Baletan Wayne Sleep uvjeren je kako je upravo taj trenutak značio kraj njegova prijateljstva s Dianom jer je ona bila uvjerena kako je Sleep sve pustio u javnosti. Nije mu više vjerovala i potpuno su se udaljili.

William i Kate sklopili tajni dogovor: On nije htio čuti za vjenčanje s njom, a ona se poslužila ženskom taktikom?