sjajno štivo

Novo izdanje legendarnog duhovnog klasika o bogatom odvjetniku koji je prodao sve što ima

Redovnik koji je prodao svoj Ferrari Redovnik koji je prodao svoj Ferrari Foto: PR

Nakon što ostvarimo sve što smo željeli, spremni smo za pravu, duboku promjenu – uz ovakve knjige, spremni možemo biti odmah sada.

“Nikada ne zaboravi koliko je važno živjeti u neobuzdanom zanosu. Ne propuštaj opaziti uzvišenu ljepotu u svemu živome. Današnji dan i ovaj trenutak naši su darovi. Ostani usredotočen na svoju svrhu. Univerzum će se pobrinuti za sve ostalo”, rekao je Redovnik koji je prodao svoj Ferrari.


Ovaj redovnik, naravno, ima svoje ime: Julian Mantle. Nekada među najpoznatijim odvjetnicima koji je umijeće vladanja argumentima u sudnici uzdigao na razinu umjetnosti. Nekada čovjek koji se doslovce mogao kupati u novčanicama od stotinu dolara. Nekada ponosni vlasnik crvenog Ferrarija. Sada utjelovljenje duhovne promjene.

No da ne brzamo. Priča počinje osvrtom Julianova kolege na nesretan slučaj u sudnici kada je Julian usred izlaganja doživio srčani udar. Iako je bio blizu smrti, uspio se oporaviti, ali tada je napravio zaokret o kojem ni on niti itko drugi nije mogao sanjati – prodao je baš sva svoja materijalna dobra te se otisnuo na daleko putovanje. Prvo je posjetio Indiju jer se onamo ide po lijek za dušu, no ne nalazeći ono što mu treba odlučio je slijediti naputke jednog mudraca. Ovaj mu je rekao da u skrivenom dijelu Himalaja postoji hram u kojem će pronaći svoje odgovore.

Nakon nekoliko godina istraživanja, učenja i predanog rada, Julian se vraća kao pomlađeni čovjek prepun radosti i zdravog duha u zdravom tijelu. Promjena je, posebice za njegova nekadašnjeg šegrta, spomenutog odvjetnika Johna, toliko šokantna da je ne može ignorirati. Dvojica starih prijatelja odluče provesti jednu noć u dubokom razgovoru kako bi Julian Johnu prenio sve što je naučio.

Ovo bi, ukratko, bila radnja Sharmina superuspješnog romana „Redovnik koji je prodao svoj Ferrari”. Da, dobro ste pročitali. Ovo jest duhovni vodič za uspjeh, ali pisan u obliku romana u kojam prevladavaju dijalozi. Iako je djelo izašlo u originalu prije više od dvadeset godina, a i u nas je već objavljivano, u knjižarama ga nije bilo neko vrijeme. Novi izdavač odlučio je ponovno objaviti sva Sharmina značajna djela te je započeo upravo s „Redovnikom”.

Ova nadahnjujuća priča usmjerena je otkrivanju vaše hrabrosti te pronalasku ravnoteže u sebi, a time i vanjskog obilja, kao i unutarnje radosti. Sharama nam donosi iznimnu priču o odvjetniku prisiljenom na suočavanje s duhovnom krizom svojega neuravnoteženog života. Njegova je kriza, pokazat će se ako ste imalo iskreni sami sa sobom, kriza svih nas. Odiseja u prastaru kulturu iz temelja mijenja njegov život jer Julian ondje otkriva djelotvorne, mudre i praktične spoznaje. Te spoznaje Sharma velikodušno dijeli sa svojim čitateljima, potičući ih stilom i sadržajem svoje knjige na osobni rast koji nema granica. Osim, naravno, onih koje si sami zadamo.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene