književni predah

Zastrašujuća, izvanredna i napeta priča začinjena autoričinim ironičnim humorom osvojit će vas na prvu

Naslovnica knjige DNK Naslovnica knjige DNK Foto: PR

Yrsa Sigurđardóttir islandska je kraljica trilera, a na portalu Dnevnik.hr otkrivamo naslovnicu i radnju knjige koja će uskoro biti dostupna i na hrvatskom tržištu.

Mlada žena brutalno je ubijena u svom domu u Reykjavíku. Jedina je svjedokinja njezina sedmogodišnja kći, koju je policija pronašla kako se skriva ispod kreveta u sobi u kojoj je počinjen zločin. No ona ne želi govoriti o tome.

Pogledaj i ovo Naslovnica knjige Djevojka, žena, drugo prava inspiracija Priča o 12 žena i njihovim borbama unazad sto godina pomela je svu konkurenciju, evo i tko stoji iza svega

Posve neočekivano promaknut u voditelja ove istrage, detektiv Huldar mora surađivati s psihologinjom Freyjom, specijaliziranom za rad s traumatiziranom djecom. Freyja, općenito nepovjerljiva prema policiji, a pogotovo prema Huldaru koji joj se u baru lažno predstavio te joj se nije javio nakon što su zajedno proveli noć, nimalo ne skriva svoje nezadovoljstvo tom suradnjom. No odlučna je u namjeri da pod svaku cijenu zaštiti djevojčicu.

Uskoro je ubijena i druga žena na jednako brutalan i neuobičajen način. Istodobno jedan radioamater zaprima neobične šifrirane poruke koje opsesivno pokušava odgonetnuti, a kada mu to napokon pođe za rukom, čini se da ga one povezuju s objema žrtvama...

Yrsa Sigurđardóttir islandska je kraljica trilera, a atmosfera ovog romana bliža je jezivom svijetu Stephena Kinga nego nordijskome noiru, ističu brojni mediji. Roman koji će uskoro biti objavljen u nakladi Znanja dobio je i nagradu Blódropinn (Kap krvi) za najbolji islandski kriminalistički roman 2015. godine.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene