kazalište Ulyssses

Premijera predstave "Moj obračun s njima" u izvedbi glumca Rade Šerbedžije

Premijera predstave Moj obračun s njima - 2 Premijera predstave Moj obračun s njima - 2 PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Premijera predstave Moj obračun s njima - 2 +0 Premijera predstave Moj obračun s njima - 1 Galerija

Radi se o obnovljenoj i nadopunjenoj verziji predstave, nastale prema polemičkim zapisima Miroslava Krleže.

U sklopu ovogodišnje 20. sezone kazališta Ulysses, u subotu, 15. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu održat će se premijera predstave “Moj obračun s njima” Miroslava Krleže, u izvedbi Rade Šerbedžije. Brod iz Fažane polazi u 20:30.

Pogledaj i ovo Severina i Rade Šerbeždija Podsjeća je na oca Severina napokon otkrila kako su se upoznali ona i Rade Šerbedžija: ''Ušetao je kao Gary Cooper u filmu Točno u podne''

Radi se o obnovljenoj i nadopunjenoj verziji predstave, nastale prema polemičkim zapisima Miroslava Krleže, koja je prvi put, u izvedbi Rade Šerbedžije i režiji Dine Radojevića, postavljena davne 1974. godine. Nakon višegodišnje stanke ponovno je izvedena 2007. godine na otvorenju 7. sezone kazališta Ulyssses, u Prosperovu vrtu na Velikom Brijunu.

Izmijenjeni i osuvremenjeni tekst predstave govori o mnogim društvenim pojavama, političkim pitanjima i problemima o kojima je Krleža pisao od 1914. pa do kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća, ali i općenitim pitanjima egzistencije, politike, morala i umjetnosti.

Predstava “Moj obračun s njima”na rasporedu je još i 16. kolovoza u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene