DIO EU PROJEKTA „FUTURE EPICS“

Predstava „Intimnost“ premijerno izvedena u Lazaretima: Bavi se najaktualnijom temom - novim virusom

Predstava Intimnost - 5 Predstava Intimnost - 5 PR 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Predstava Intimnost - 6 Predstava Intimnost - 5 Predstava Intimnost - 4 Predstava Intimnost - 3 Predstava Intimnost - 2 +0 Predstava Intimnost - 1 Galerija

Predstava "Intimnost" istražuje što je pandemija koronavirusa do sada promijenila u našim životima, radu, odnosu prema "drugima“ i prema samome sebi.

Predstava "Intimnost“ redatelja Andreja Nosova i dramaturginje Biljane Srbljanović u produkciji Fondacije Heartefact iz Beograda, koja se bavi najaktualnijom temom – novim virusom, premijerno je u sklopu europskog projekta "Future Epics“ izvedena pred festivalskom publikom sinoć, 13. kolovoza u Lazaretima.

Pogledaj i ovo Monodrama Lulu - 1 72. dubrovačke ljetne igre Intimna i strastvena "Lulu" očarala publiku na Lovrjencu, intimna monodrama govori o jednoj od najpoznatijih femme fatale

Predstava istražuje što je pandemija koronavirusa do sada promijenila u našim životima, radu, odnosu prema "drugima“ i prema samome sebi. Glumci Leon Lučev i Jelena Graovac glavni su akteri koji kroz kratke priče i labavo povezane anegdote dolaze do veće slike promjene svijeta kojima smo svi svjedoci i stvaranja nove paradigme društvenih odnosa, a da toga nismo ni svjesni. Predstava progovara o pokušajima da zadržimo intimnost u jeku pandemije, da se zaštitimo i od "drugog“ i od nevidljivog virusa, o onome što tinja u svakom od nas u susretu sa smrtnom opasnošću - tko treba stradati da bismo mi preživjeli, kako virus nanosi štetu prije svega zajednici, obiteljima, nama samima, koji postajemo nepovjerljivi i prema dodiru najbližih te koliko komičnih i apsurdnih situacija to nosi sa sobom.

Ostatak autorskog tima predstave "Intimnost“ čine Selena Orb koja potpisuje kostime i scenografiju te skladatelj Draško Adžić. Asistent dramaturginje je Ognjen Aksentijević, a izvršna producentica Selena Pleskojnić.

Na programu ovogodišnjih Igara su još dvije premijerne produkcije nastale u sklopu projekta „Future Epics“ sufinanciranog sredstvima programa Europske unije Kreativna Europa i to plesna predstava "Zagrljaj“ koju će partneri iz švedskog Vitlycke centra za izvedbene umjetnosti izvesti u ponedjeljak 17. kolovoza u Lazaretima te "Grižula“ Marina Držića u režiji Saše Božića i Petre Hrašćanec te u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, u četvrtak 20. kolovoza u parku Gradac.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja, a ne gostovanja, mjesto susreta, ideja i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik, Dubrovačko-neretvanska županija te brojni sponzori i donatori: Mastercard, HEP, Euroherc, ALH, Kraš, Tele2, Croatia Airlines, OTP banka, Caboga Stiftung, ACI, Coca-Cola i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene