Naša najveća pjesnikinja

Monodrama o životu Vesne Parun vodi nas kroz uzbudljivo odrastanje djevojaka i žena

Vesna Tominac Matačić (Foto: PR) Vesna Tominac Matačić (Foto: PR) PR 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Vesna Tominac Matačić (Foto: PR) +0 Vesna Tominac Matačić (Foto: PR) Galerija

Predstava u režiji Ivana Lea Leme, za koju je dramski predložak kompilirala glumica Vesna Tominac Matačić, koja i glumi samu Vesnu Parun, uz najvažnije dijelove Vesnina života, predstavit će nam i najpoznatije, ali i neke manje poznate pjesme najveće hrvatske pjesnikinje druge polovice 20. stoljeća.

Šesto izdanje Midsummer Scene Festivala proteklih dana oduševljava nikad bogatijim kulturnim sadržajem te dobiva ovacije i pohvale brojnih posjetitelja iz svih krajeva svijeta.

Pogledaj i ovo Dubrovnik festival (Foto: PR) Ljetni festivali Dubrovčani predstavili do sada najbolji kulturni sadržaj Midsummer Scene Festivala

Uz središnji događaj – prikaze Shakespearove tragedije Romeo i Julija te prije nekoliko dana održani tradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Midsummer Scene prvi će put ugostiti hrvatsku predstavu "Ja koja imam nevinije ruke". U četvrtak, 27. lipnja u 21:30 na tvrđavi Lovrjenac monodrama o životu Vesne Parun vodi nas kroz odrastanje generacija djevojaka i žena.

Predstava u režiji Ivana Lea Leme, za koju je dramski predložak kompilirala glumica Vesna Tominac Matačić, koja i glumi samu Vesnu Parun, uz najvažnije dijelove Vesnina života, predstavit će nam i najpoznatije, ali i neke manje poznate pjesme najveće hrvatske pjesnikinje druge polovice 20. stoljeća.

Vesna je otočanka, rođena na Zlarinu 1922., osnovnu školu završila na Visu. Otočka izolirana raznim morima oblikovala je njezin postojani karakter pjesnikinje koja je neumorno do kraja pjevala o našim životima, o burnom 20. stoljeću, o ratovima, o patrijarhalnom kišobranu, o arhetipskom Mediteranu, o ljubavi, zemaljskoj i nezemaljskoj.

Tematika višestruko nagrađivanog životnog djela koje je dobilo sjajne kritike i na prestižnom Edinburgh Fringe festivalu, idealna je nadopuna šestom izdanju festivala Midsummer Scene ovogodišnjeg naziva Sezona ljubavi i mržnje, a koji sve do 7. srpnja predstavlja nikad bogatiji sadržaj i program.

Festival se nastavlja izvedbama Romea i Julije na Lovrjencu svake večeri u 21:30 sve do 5. srpnja. Shakespearova predstava pauzu ima jedino u četvrtak, 27. lipnja za vrijeme prikazivanje predstave Ja koja imam nevinije ruke.

Pred sam kraj Festivala, u subotu 6. srpnja u 21:30 u Kneževu dvoru održat će se Cabaret Songs for Lovers (and Other Idiots) u izvođenju Sarah-Louise Young i pijanista Michael Roulstona. Ovogodišnji Festival završit će u nedjelju, 7. srpnja u 21:30 koprodukcijom između Midsummer Scenea i dugogodišnjeg partnera festivala Doma Marina Držića te kazališta Marina Držića s predstavom Uncle Maroye Ree-examined u režiji Paola Tišljarića.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene