Predstava ''Praznine'' priča je o tri žene koje pokušavaju shvatiti kako gube svoj autentični glas i tonu u vlastite praznine u društvu koje sreću pretvara u obvezu, vrijednosti relativizira, a uspjeh nameće pod svaku cijenu, premijerno će biti prikazana 11. svibnja, dok će sljedeće izvedbe biti održane 23. svibnja, 1. lipnja, 8. lipnja i 15. lipnja.

Galerija


Do koje se granice sreća može mjeriti standardima drugih? Je li tragedija suvremenog društva imati više nego bilo koja generacija prije i, svemu unatoč, biti nesretan?

Na sceni HNK-a u Zagrebu, na teško i provokativno pitanje ''Koliko puno smo prazni?'', odgovara umjetnička organizacija Odeon Art, koja u koprodukciji sa HNK-om Zagreb i Školskom knjigom d.d., postavlja autorski projekt ''Praznine'', kreativne producentice Ana Marije Žužul.

‘’Hrabrost suočavanja s vlastitim prazninama donosi istinsku puninu. Isto tako, hrabrost propitivanja umjetničkih granica donosi drukčiji izričaj te aktualni i novi sadržaj’’, ističe Ana Marija, koja se, osim u ulozi kreativne producentice ove predstave pojavljuje i u ulozi glumice.

Da se radi o iznimno talentiranoj mladoj umjetnici, dokazuje ovaj multimedijalni projekt uz veliku težnju ka inkluzivnom teatru.

Uz kreativnu producenticu i glumicu Anu Mariju, u hrabrom pomicanju granica i preispitivanju praznina, sudjeluju i ostali članovi autorskog tima - dramaturginja Kristina Kegljen, režiserka Morana Novosel te glumice Ana Vučak Veljača i Dubravka Lelas.

Predstava ''Praznine'' nastala je suradnjom 12 mladih umjetnika.

U netipičnom izvedbenom prostoru, u tonskoj dvorani, bez uobičajene odvojenosti od izvođača, publika uranja u ovu interdisciplinarnu i inovativnu intermedijsku predstavu, u kojoj su tri protagonistice istodobno i slučajne sudionice. Njihove priče, ispričane pomoću različitih medija, govore o nesnalaženju u današnjem svijetu beskrajnih mogućnosti iluzija nametnutih s visoko estetiziranim slikama tuđih života, izbora i odluka, koje nekontrolirano konzumiramo na društvenim mrežama.

Priča o tri žene koje pokušavaju shvatiti kako gube svoj autentičan glas i tonu u vlastite praznine u društvu koje sreću pretvara u obvezu, vrijednosti relativizira, a uspjeh nameće pod svaku cijenu, premijerno će biti prikazana 11. svibnja, dok će sljedeće izvedbe biti održane 23. svibnja, 1. lipnja, 8. lipnja i 15. lipnja.