Naš odabir

Pet filmova o glazbi temeljenih na stvarnim pričama koji će vas oduševiti, pogledat ćete ih i po nekoliko puta

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Filmovi o glazbi natjerat će vas da poslušate glazbeni opus zvijezda o kojima se priča, a odabrali smo najboljih biografskih filmova o legendarnim glazbenicima koje vrijedi pogledati.

Filmovi s temom stvarnih priča godinama privlače veliku pažnju publike, a posljednjih nekoliko godina popularni su i oni temeljeni na stvarnim glazbenim pričama. Prisjetili smo se nekih od najboljih, koje svakako vrijedi pogledati i nekoliko puta.

"Bohemian Rhapsody"

Pogledaj i ovo showbuzz Golem prihod! Kraljevi bez krune: Članovi Queena bogatiji od britanske kraljice!

Biografska drama o životu legendarnog Freddieja Mercuryja prije dvije godine osvojila je svijet. Glavnu ulogu igra Rami Malek, film je dobio nekoliko Oscara, a publika je sve više počela slušati grupu Queen nakon toga filma. Film ima savršen soundtrack, Freddie nikada nije prestao intrigirati javnost, a otkriveni su i neki detalji o grupi Queen koje ranije nismo znali. Sve preporuke za gledanje u nekoliko navrata.

"The Dirt"

Redatelj Jeff Tremaine u filmu "The Dirt" ovjekovječio je put do slave američkog heavy metal benda Mötley Crüe. Douglas Booth, Colson Baker, Daniel Webber i Iwan Rheon glume postavu benda, a otkriveni su brojni detalji njihove karijere koja je godinama punila medijske stupce. Heather Locklear, koja je bila supruga Tommyja Leeja, u filmu je utjelovila Rebekah Graf, a iako su brojni obožavatelji pozitivno reagirali na film, kritika pak tvrdi da su izostavljene brojne dogodovštine o kojima se ne piše previše u medijima.

"Rocketman"

Biografski mjuzikl o životu Eltona Johna svjetlo dana ugledao je prošle godine, a glavnu ulogu tumači Taron Egerton, koji je utjelovio slavnoga glazbenika. Film prati Eltonove glazbene početke i partnerstvo s Berniejem Taupinom te je nazvan po njegovoj slavnoj pjesmi "Rocketman" iz 1972. godine. Osim njegovih početaka, prikazana je i ovisnost Eltona Johna, s kojom je prekinuo bitku prije 28 godina.

"Hod po rubu"

Uspone i padove života legendarnog Johnnyja Casha prikazao je film iz 2005. godine "Hod po rubu" u kojem glazbenika glumi oskarovac Joaquin Phoenix, a June Carter utjelovila je Reese Witherspoon. Sjajan film prikazuje Cashove glazbene početke, ljubav s June Carter te sve prepreke koje su prelazili otkad su se upoznali. Witherspoon je osvojila i Oscara za najbolju žensku ulogu za ovaj film, nazvan po Johnnyjevu hitu "I Walk The Line".

"Kontrola"

Biografski film o tragično preminulom pjevaču grupe Joy Division, Ianu Curtisu, objavljen je 2007. godine. Scenarij za film nastao je prema biografiji Curtisove udovice Debore, a film je režirao Anton Corbijn. Glavnu ulogu igra Sam Riley, a film se temelji na vezi Iana i Debore od 1973. do 1980. godine. Naziv su "izvukli" iz pjesme Joy Divisiona "She's Lost Control".

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene