Prvi kipići su tu!

Vikend Oscara počeo s dodjelom počasti legendarnim veteranima filmske industrije, svi se slažu zasluženo!

Salma Hayek i Samuel L. Jackson na snimanju u Rovinju Salma Hayek i Samuel L. Jackson na snimanju u Rovinju Profimedia 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Salma Hayek i Samuel L. Jackson na snimanju u Rovinju Danny Glover (Foto: Getty Images) Danny Glover (Foto: Getty Images) Mel Gibson i Danny Glover (Foto: Getty Images) Mel Gibson i Danny Glover (Foto: Getty Images) Mel Gibson i Danny Glover (Foto: Getty Images) Mel Gibson i Danny Glover (Foto: Youtube scrennshot) Mel Gibson i Danny Glover (Foto: Youtube scrennshot) Ryan Reynolds, Salma Hayek, Samuel L. Jackson (Foto: Instagram) Samuel L. Jackson (Foto: Instagram) +0 Samuel L. Jackson (Foto: Getty Images) Galerija

Hollywood je počeo vikend dodjele Oscara dodijelivši u petak počasnog Oscara za životno djelo Samuelu L. Jacksonu i drugim veteranima filmske industrije, za desetljeća posvećenosti filmskom i humanitarnom radu.

Samuel L. Jackson je bio među dobitnicima godišnjih nagrada Governors Awards Akademije filmske umjetnosti i znanosti, koja će dodijeliti Oscare za najbolji film i za druge kategorije na svečanosti uživo u nedjelju.

Pogledaj i ovo Dodjela Oscara 2014. godine - 4 Svi su željeli taj selfie Možete li vjerovati da je prošlo 10 godina od ove fotografije? Srušila je internet u par minuta i ispisala modernu povijest!

Glumac Denzel Washington predstavio je Jacksona u petak istaknuvši kako se pojavio u 152 filma koji su zaradili više od 27 milijardi dolara na kino blagajnama tijekom pet desetljeća.

Među njima, Jackson je glumio Nicka Furyja u filmovima o superjunacima "Osvetnici" i bio je nominiran za Oscara za ulogu ubojice u drami "Pulp Fiction" redatelja Quentina Tarantina iz 1994. godine.

Preuzimajući nagradu, Jackson je zahvalio svojoj obitelji, poslovnim predstavnicima "i svakoj osobi koja je ikada kupila kartu za bilo koji od mojih filmova".

"Pokušao sam zabaviti publiku na način na koji je Hollywood zabavljao mene", rekao je Jackson, "natjerati ih da zaborave svoje živote na nekoliko sati, budu oduševljeni, zadivljeni ili uzbuđeni."

Zvijezda filma "Smrtonosno oružje" Danny Glover dobio je humanitarnu nagradu Jean Hersholt za svoj rad na poštivanju ljudskih prava.

Usporedo s glumačkom karijerom, Glover je vodio kampanju za različitie ciljeve - od pokreta za građanska prava u SAD-u do ukidanja aparthejda u Južnoj Africi. Sada obnaša dužnost ambasadora dobre volje za UNICEF.

Scenaristica-redateljica Elaine May i norveška glumica Liv Ullmann također su dobile počasne Oscare.

Ullmann je često surađivala sa švedskim redateljem Ingmarom Bergmanom i igrala u filmovima među kojima su "Persona", "Anina strast" te "Krici i šaputanja". Ullmann je bila nominirana za najbolju glumicu za film "Emigranti" iz 1971. i film "Licem u lice" iz 1976. godine.

May je nominirana za Oscara za najbolji adaptirani scenarij za filmove "Nebo može čekati" iz 1978. i "Predsjedničke boje" iz 1999. godine.

U Los Angelesu će u nedjelju navečer biti održana 94. svečana dodjele Oscara, na kojoj ove godine film "Šape pasje" novozelandske redateljice Jane Campion ima ukupno 12 nominacija.

(Hina) 

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Vjenčali se Hana Huljić i Petar Grašo - 10 Vjenčali se Hana Huljić i Petar Grašo - 9 Vjenčali se Hana Huljić i Petar Grašo - 5 Hana Huljić i Petar Grašo - 1 +1 Hana Huljić i Petar Grašo - 2 Celebrity Trudna Hana stigla na Grašin koncert, poveći je trbuh ponosno istaknula u svilenoj haljini koja joj pristaje kao salivena!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene