Hvalevrijedna akcija

Poznati roditelji s mališanima podržali "Bajke u digitalnom svijetu", omiljene priče osvanule su u novom ruhu!

Ida Prester Ida Prester John Pavlish/PR 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Ida Prester Iva Šarić Tarik Filipović +0 Ida Prester Galerija

U Zagrebu je održana promocija “Bajki u digitalnom svijetu”, a koju nisu propustile ni brojne zvijezde poput Ide Prester, Ane Vilenice, Tarika Filipovića i Mare Bratoš.

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu kao vodeća organizacija koja djeluje već više od deset godina u području zaštite djece od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja putem interneta, predstavio je zbirku priča o korištenju digitalnih tehnologija.

Na promociji su se okupile i na taj način podržale ovu hvalevrijednu inicijativu, mnoge poznate osobe iz javnog života u pratnji svoje djece: Iva Šarić, Tarik Filipović, Mara Bratoš, Ana Vilenica i Ida Prester.

Svima poznate priče kao što su 'Tri praščića', 'Ružni pačić', 'Pinokio' i ostale, u ovom slučaju za cilj imaju djecu i odrasle educirati o sigurnijem i pametnijem korištenju interneta, ali i povezati različite generacije u onome što nam u kontekstu digitalnog doba najviše i nedostaje - razgovoru. Naime, na svaku bajku nastavljaju se svojevrsni radni zadaci, postavljaju se pitanja na koja se može odgovoriti samo zajedničkim razgovorom, interakcijom odrasle osobe i djeteta u promišljanju odgovora, a kako bi se pronašla pouka primjenjiva u digitalnom dobu.

Predsjednik udruge Centra za nestalu i zlostavljanu djecu Tomislav Ramljak rekao je: “Svrha ove slikovnice prvenstveno je vrijeme koje će odrasli odvojiti kako bi zajedno s djetetom pročitali bajku, i rješavanjem pitanja na kraju slikovnice pouke iz priča povezali s pravilima sigurnijeg korištenja interneta.”

Sav prihod od prodaje bajki namijenjen je Centru za nestalu i zlostavljanu djecu koji vodi nacionalni Centar za sigurniji Internet.

"Kao najveću vrijednost Bajki u digitalnom svijetu svakako smatramo vrijeme koje će odrasli posvetiti djetetu kako bi zajedno pročitali i riješili zadatke. Ako za to vrijeme svoje telefone ostave postrani te posvete svu pažnju toj zajedničkoj aktivnosti, moći ćemo reći da su Bajke u digitalnom svijetu u potpunosti ispunile svoju svrhu", poručili su iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene