Premijera predstave "Vla-Vla-Vlajland cabaret" kazališta Moruzgva nagrađena ovacijama, a propustiti ju nisu htjeli brojni poznati Hrvati.

Galerija Ecija Ojdanić Ecija Ojdanić Ivan Leo Lemo i Ecija Ojdanić +1 Predstava Vla-Vla-Vlajland cabaret

Kažu da je osmijeh glavni pokretač svega. Slovi također kao "razlog" najkraće udaljenosti između ljudi. Upravo u razdoblju kada je socijalna distanca iznimno važna, smijeh je taj koji nas zbližava, koji djeluje na nas kao svojevrsna terapija, podiže raspoloženje i širi pozitivnu energiju. A kako izgleda kada se smijeh stvarnoga života umiješa u umjetnost, imali smo priliku vidjeti na premijeri mondrame "Vla-Vla-Vlajland cabaret"

Vezani članci Ecija Ojdanić - 1 Ecija Ojdanić tuguje za bliskom osobom kojoj je posvetila nagradu: "Otišla si naglo slomivši mi srce u bezbroj komada" Ecija Ojdanić Predstava "Vla-Vla-Vlajland cabaret" ono je što nam svima treba jer pogađa točno u sridu

Predstava Kazališta Moruzgva prati lik Vlajne čistačice, narodne feministkinje i heroine, maestralno utjelovljenje od strane naše glumice Ecije Ojdanić. Na ovom katarzičnom putovanju kroz simpatičan lik Vlajne čistačice na humorističan, ali i na poučan način prikazana je sudbina mnogih građana naše zemlje koje je želja za boljim životom odvela u, već svima dobro nam poznatu, Njemačku. Predstava prati raznorazne smiješne situacije s kojima se morala suočiti heroina Vlajna, kao što su kulturološki nesporazumi te atipične spoznaje i zavrzlame. Također se dotiče i aktualne epidemije koronavirusa, te je unatoč svim ograničenjima koja nam virus donosi u naša kazališta, smijeh bio neizostavan detalj svih prisutnih, primjetan čak i ispod maske.

Premijeru nisu propustili – Robert Orhel, Luka Nižetić, Slavko Sobin, Perica Martinović, Petra Dugandžić, Miro Ungar, Erna Rudnički, Kristina Burja, Maja Cvjetkovic Kevic, Ivica Pucar, Iva Jerković, Livio Badurina, dr. Vesna Ramljak te mnogi drugi.

Redatelj i autor teksta Ivan Leo Lemo zaslužan je za ovaj slikoviti prikaz čistokrvne Vlajne koja punog srca, sa svim svojim dobrim i lošim stranama, puna predrasuda, ali velikog srca gazi kroz život. Glazbu koja prati cijeli cabaret, oplemenio je skladatelj Zvonimir Dusper Dus, a dramski je prošaran satiričnim pjesmicama – gangama. Za scenografiju se pobrinuo Kristijan Popović, a kostimografkinja Martina Ptičar zajedno s dizajnericom Kristinom Burjom (Krie Design) zaslužne su za izdanja u kojima se na sceni pojavljuje glavna i jedina protagonistica.

Sudeći po reakcijama prisutnih, usudimo se reći kako je predstava bila pravi pogodak u sridu. Svi oni koji nisu imali sreću pogledati predstavu koja pogađa u sridu, imaju za to priliku 29.10 i 28.11 u kazalištu Vidra ili u nastavku već dogovorene turneje po Hrvatskoj.

Kazališta su za sada najmanje rizični zatvoreni prostori i publika se ne boji dolaska u kazališta jer se poštuju sve mjere propisane od Stožera civilne zaštite i HZJZ-a - gdje se poštuje razmak između ljudi od 1,5 m, sjedala su točno obilježena tko gdje smije sjediti. Publici se na ulazu mjeri tjelesna temperatura i vodi evidencija o dolasku.

Ponosno istaknula nikad bujniji dekolte, a djeluje kao da na sebi nije imala ništa osim balonera Bella Hadid - 1 Bella Hadid - 2 Bella Hadid - 4 +7 Bella Hadid - 3

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju