Riječ je o Ariji Rizvić, Momčilu Otaševiću i Slavku Juragi koji ovim projektom slavi trideset i pet godina profesionalnog djelovanja.

Galerija


U novoj predstavi zagrebačkog HNK "Faustov Mefisto" igraju čak tri glumca koja gledamo u popukarnoj seriji Nove TV "Drugo ime ljubavi".

Vezani članci Sanacija zgrade u Vukovarskoj oštećene od potresa - 1 S najopasnije zgrade u Zagrebu uklonili i posljednji dio oštećene konstrukcije: "Noćas ćemo mirno spavati, nakon mjeseci strepnje" Urušen dio zgrade nakon novog potresa u Petrinji Seizmolozi potvrdili i drugi potres na Baniji, upozoravaju na moguća nova podrhtavanja: "Krenula sam na kat kad je počelo..."

Riječ je o Ariji Rizvić, Momčilu Otaševiću i Slavku Juragi koji ovim projektom slavi trideset i pet godina profesionalnog djelovanja od kojih je dvadeset godina prvak HNK Zagreb.

Zanimljivo, u predstavi koja je već sada izazvala veliki interes javnosti, Arija i Momčilo igrat će brata isestru, kao što igraju i u spomenutoj seriji koja je zaludjela gledatelje pred malim ekranima.

Predstava je nastala u koprodukciji Aplauz Teatra, Festum Umaga te HNK Zagreb, a premijera je zakazana za nedjelju, 10. studenog u 20 sati.

Glumac - Faust nalazi se na vrhuncu svoje glumačke karijere i u godinama kada bi želio da ga se poštuje; no, tijekom proba za novu predstavu stvari odmiču njegovoj kontroli - redateljica želi svoju predstavu, ravnateljica svoju, glumac svoji a kazališni duhovi svoju. Glumac ispada manipuliran i od kazališne i više sile.

Glumac - Faust nakon što je čitav svoj život proučavao i naučavao; filozofiju, teologiju, aritmetiku, astronomiju, alkemiju... U potrazi za odgovorima, odluči svoju dušu prodati Mephistu u zamjenu za "još jednu priliku" - da još jednom proživi svoj život i da pokuša dokučiti odgovore na vječna pitanja.

U adaptaciji Aplauz Teatra, odnosno Mire Muhoberac, Faust (Slavko Juraga) moli Mephista (Marko Juraga) da mu pokloni mladost čime se stvara novi kontekst Goetheove drame činjenicom da su dva glavna glumca otac i sin.

"Put do pakla popločan je dobrim namjerama" - otac želi zaštiti sina od mogućih pogrešaka u životu, koje je i sam činio. Sin, s druge strane, dokazuje se ocu da je spreman "živjeti svoj život" no i dalje "opterećen" očevim pogledima na svijet stvara svoju istinu i gradi svoj život. 

Bila je seks-simbol 90-ih, a danas živi na staroj slavi: Pogledajte na što je spala slavna zečica