Glumačka postava najpoznatije svjetske Shakespearove tragedije "Romeo i Julija" stigla je u Dubrovnik i uzbudljivim premijernim prikazom intrigantnih scena iz ove nesretne ljubavne priče najavila šesto izdanje Midsummer Scene festivala

Galerija


U impresivnoj dubrovačkoj palači Sponza predstavljeni su i brojni noviteti te nikad bogatiji kulturni sadržaj ovogodišnjeg Festivala koji nas od 21. lipnja do 7. srpnja očekuje na nekoliko prepoznatljivih dubrovačkih lokacija.

Vezani članci PR Pročitajte kako su ovi sretnici gledali finale EURO 2020 Dubrovački gradonačelnik zaprijetio ugostiteljima Gradonačelnik Dubrovnika zaprijetio ugostiteljima: ''Tko se ne bude pridržavao pravila, oduzimamo odmah javne površine na godinu dana''

“Midsummer Scene festival u Dubrovniku se nametnuo kao važan kulturni događaj u ovom dijelu sezone. Zadovoljstvo mi je što u sklopu Festivala imamo čitav niz događaja, koncerata i predstava. Program je iz godine u godinu bogatiji, a Midsummer Scene festival postao je vrhunski projekt u svakom smislu”, istaknula je Romana Vlašić, direktorica TZ Dubrovnik dok je pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Grada Dubrovnika Ana Hije poručila: “Grad Dubrovnik od samog početka podržava ovaj Festival koji u našem Gradu obogaćuje kulturnu ponudu, kako za domaće tako i za inozemne goste”

"Romeo i Julija", premijernu izvedbu na jedinom hrvatskom festivalu na engleskom jeziku imat će 22. lipnja u 21.30 sat u prekrasnom okruženju povijesne tvrđave Lovrjenac. Predstave će se izvoditi svaku večer osim 27. lipnja sve do 5. srpnja. Pod redateljskom palicom britanskog redatelja Seana Aite, vrhunski cast predvođen Georgiom Christodoulou i Clementom Charlesom, u ljubavnoj priči obavijenoj mržnjom prastarih obiteljskih zavadi vratit će nas u prošli vijek i dočarati do sad nedoživljene trenutke uzbuđenja i emocija.

“Tvrđava Lovrjenac definitivno je jedna od najljepših kazališnih kulisa koje sam do sada imao prilike posjetiti. Proteklih dana tijekom naših proba mjesec je svaku večer obasjavao tvrđavu i gradske zidine, a u tekstu Romea i Julije, vrlo često spominje se upravo mjesečina. Zaista smo sretni što u predstavi možemo koristiti ove prirodne ljepote. Cijela glumačka postava oduševljena je gradom koji ima bogatu povijesno – kulturnu baštinu. Čast nam je i ostvarenje sna dovesti u ovako divan grad jednu od najromantičnjih predstava na svijetu”, istaknuo je redatelj Sean Aita.

Uz predstavu Romeo i Julija, na predstavljanju festivala organizatori su s veseljem najavili nikad uzbudljiviji i bogatiji kulturni sadržaj ovogodišnjeg izdanja.

Svečanim nastupom u petak, 21. lipnja u 21 sat, Dubrovački simfonijski orkestar otvara Midsummer Scene besplatnim koncertom ispred crkve Sv. Vlaha. U četvrtak, 27. lipnja u 21.30 sat Festival će po prvi puta na Lovrjencu ugostiti hrvatsku predstavu "Ja koja imam nevinije ruke", monodramu o životu Vesne Parun, u režiji Ivana Lea Lema i izvedbi Vesne Tominac Matačić.

Pred sam kraj Festivala, u subotu 6. srpnja u 21.30 sati u Kneževom dvoru održat će se "Cabaret Songs for Lovers (and Other Idiots)" u izvođenju Sarah-Louise Young i pijanista Michael Roulstona.

Ovogodišnji Festival završit će u nedjelju, 7. srpnja u 21.30 sati koprodukcijom između Midsummer Scene-a i dugogodišnjeg partnera festivala Doma Marina Držića te kazališta Marina Držića s predstavom "Uncle Maroye Ree-examined" u režiji Paola Tišljarića.

“Svake godine pokušavamo rasti, biti što bolji i kvalitetniji. Ove godine Festival traje punih šesnaest dana. I dalje imamo divne suradnje s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom s kojim priređujemo zajednički koncert. Tu je i cabaret scena te suradnja s Domom i kazalištem Marina Držića. Radimo zajedničku koprodukciju priče bazirane na Dundu Maroju, a upravo ta predstava naziva Uncle Maroye Re-Examined pozvana je na Shakespeareov festival u poljski Gdansk početkom kolovoza što je veliki ponos i highlight ove festivalske sezone", zaključila je izvršna producentica festivala, Darija Mikulandra Žanetić.

Midsummer Scene je projekt TZ grada Dubrovnika i Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions, London. 

Rozga se na binu popela u toliko kratkoj haljini da je stalno morala paziti da ne pokaže previše