Preporuka: Predstava

Majka iz pakla i „bolesna“ kći šokirale su cijeli svijet. Istinita priča od koje se ledi krv u žilama upravo je postala još strašnija

The Act (Foto: Profimedia) The Act (Foto: Profimedia) Profimedia 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju The Act (Foto: Profimedia) The Act (Foto: Profimedia) The Act (Foto: Profimedia) +0 The Act (Foto: Profimedia) Galerija

Mini-serija „Predstava“ („The Act“) temelji se na istinitim događajima o bolesnom odnosu majke i kćeri koje su, nakon što je istina izišla na vidjelo šokirale cijeli svijet.

Imena Dee Dee i Gypsy Blanchard prije četiri su godine vrištala s naslovnica američkih portala, a njihova životna priča toliko je nevjerojatna da je se ne bi posramili ni majstori jeze poput Stephena Kinga ili Alfreda Hitchcocka.

Pogledaj i ovo showbuzz "Antigona" Neobičan spoj antičke tragedije i Slavoja Žižeka na daskama HNK: Uspjeh ili neuspjeh?

Bilo je samo pitanje vremena kada će sudbina ove dvije žene, od koje se ledi krv u žilama, nakon dokumentarca “Mommy Dead and Dearest” dobiti i svoju igranu adaptaciju.

Dee Dee Blanchard ili “majka iz pakla” kako su je prozvali američki mediji, godinama je zlostavljala svoju kćer Gypsy, koja je o njoj bila potpuno ovisna. Cijelo desetljeće držala ju je u invalidskim kolicima, iako je mogla hodati, šopala lijekovima te nju i sve oko sebe uvjeravala kako je bolesna da bi izazvala samilost okoline.

Istinita priča koju bi malo tko mogao izmisliti

Sindrom “Munchausen by proxy” često je zaokupljao pozornost Hollywooda, a među brojnim filmovima i serijama koji su se pozabavili ovim psihološkim poremećajem, ističe se izvrsna HBO-ova serija “Sharp objects”. No, dok je “Sharp objects” fikcija, mini-serija “Predstava” (“The Act”) temelji se na istinitim događajima koje bi malo tko mogao izmisliti.

Izvrsne Patricia Arquette (Dee Dee) i mlada Joey King (Gypsy Rose) maestralno su utjelovile majku i kći koje su uspjele zavarati cijeli svijet. Kako Gypsy odrasta i postaje tinejdžerka, Dee Dee postaje sve više zaštitnički nastrojena, no unatoč godinama zlostavljanja i pranja mozga, sve se teže nosi s Gypsy koja pokazuje prve znakove pobune. Iako polako postaje svjesna svega što se događa oko nje zbog Stockholmskog sindroma i potpune ovisnosti o majci ne nalazi hrabrosti suprotstaviti joj se.

Odnos koji se u početku činio kao savršen, iz epizode u epizodu postaje sve otrovniji, a sve će kulminirati kada Gypsy upozna tajanstvenog Nicka (izvrsni Calum Worthy) koji i sam skriva mračnu tajnu te zajedno odluče jednom i zauvijek riješiti se “najgore mame na svijetu”.

Život piše najstrašnije horore

Prije nego počnete kukati o spoilerima, spomenimo samo kako serija počinje upravo s ubojstvom Dee Dee Blanchard dok u nastavku otkrivamo što je dovelo do krvavog epiloga priče za koju mnogi nisu vjerovali da se zaista dogodila.

“Predstava” je naišla na izvrsne reakcije publike i kritike koja je pohvalila scenarij, režiju, mračnu atmosferu i izvedbe dvije glavne glumice. Serija nerijetko odiše svojevrsnim “camp” stilom psiholoških horora s poremećenim ženama u glavnim ulogama (“Što se dogodilo s Baby Jane”) koji su vrhunac popularnosti doživjeli šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Osam epizoda ove mini serije kao stvoreno je za maratonsko gledanje tijekom vikenda i najbolji dokaz da život ponekad piše najstrašnije horore.  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene