bogat program

Godina čitanja obilježava se i na Hvaru, evo što sve donosi projekt "Ljeto uz knjigu" od 26. do 31. srpnja

Ljeto uz knjigu Ljeto uz knjigu Foto: PR

Njihov projekt „Ljeto uz knjigu 2021.” započinje izložbom misli "Izlog u izradi", koja kroz pet poglavlja oblikovanih u prostorne instalacije, od kojih su neke interaktivne, prezentira odabrane tekstove iz istoimene zbirke autorice Mirne Gott, koje je oslikala vizualna umjetnica Ana Mack.

Nacionalna je godina čitanja, pa tako i ljetne mjesece valja posvetiti knjizi. Osim toga, ima li ljepšeg nego čitati u hladu pored mora? Da bi djeca i odrasli razvili i zadržali naviku čitanja i njegovali odnos prema knjizi, pobrinule su se Mirna Gott i Ana Mack.

Pogledaj i ovo showbuzz otkriveni detalji Vlasnik benzinske postaje pokrenuo je lanac prostitucije, a klijenti su mu bili velika imena glumačke scene

Njihov projekt „Ljeto uz knjigu 2021.” započinje izložbom misli "Izlog u izradi", koja kroz pet poglavlja oblikovanih u prostorne instalacije, od kojih su neke interaktivne, prezentira odabrane tekstove iz istoimene zbirke autorice Mirne Gott, koje je oslikala vizualna umjetnica Ana Mack. Autorski dvojac koji se poznaje još iz školskih dana, surađuje na različitim tekstovima u svojstvu autorica teksta i ilustracija, čime su svoje pojedinačne vještine sjedinile u jedinstveni izražaj. Ova je izložba logičan iskorak u novom smjeru, u času kada im list papira postaje pretijesan.

Nastavno na izložbu, koja će biti postavljena u knjižnici u Jelsi autorice će održati i ciklus radionica za djecu i za odrasle.Cilj radionice za djecu je upoznavanje s knjigom kao medijem u stvaranju kojeg sudjeluju mnoga zanimanja.

„Čvrsto vjerujemo da upoznavanjem procesa izrade slikovnice/knjige gradimo odnos prema istoj. Osim toga, polaznike ćemo voditi kroz proces osmišljavanja vlastite priče, oslikavanje/ilustriranje te u konačnici izradu vlastite slikovnice, sa svim tehničkim zahtjevima, kako bi djeca na kraju radionice sa sobom ponijela vlastiti proizvod.“ – kaže Mirna Gott.

Radionice za odrasle koncipirane su s ciljem poticanja čitanja, promišljanja o pročitanom te da polaznici također formiraju i artikuliraju vlastite misli u tekstu i ilustraciji.

„Ljeto uz knjigu“ se odvija u Jelsi na otoku Hvaru od 26. do 31. srpnja, a projekt je osmišljen u kontekstu nacionalne godine čitanja. Domaćin projekta je Muzej općine Jelsa u suradnji s Općinskom knjižnicom i čitaonicom u Jelsi, a projekt sufinancira Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Kesha (Foto: AFP) +0 Kesha (Foto: AFP) Celebrity Nakon teških trenutaka zasjenila sve na crvenom tepihu, nitko nije očekivao ovakav pogled kad je okrenula leđa!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene